Politika

Stranka slobode i pravde: Gradska vlast krila od javnosti da baru Reva pretvara u deponiju

Komentari

Autor: T.S.

30/05/2021

-

15:39

Stranka slobode i pravde:  Gradska vlast krila od javnosti da baru Reva pretvara u deponiju
Stranka slobode i pravde: Gradska vlast krila od javnosti da baru Reva pretvara u deponiju - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

"Gradska vlast je napravila haotičnu situaciju sa deponijom šuta na bara Revi, u Krnjači. Da se građani nisu pobunili i danima danonoćno protestvovali, blokirajući prilaz kamionima koji donose građevinski otpad sa različitih lokacija širom Beograda (a najviše sa Beograda na vodi) ova ekološka oaza danas više teško da bi postojala", prenosi Stranka slobde i pravde izjavu Igora Radoševića, predsednika Resornog odbora za ekologiju i životnu sredinu.

"Iako je po Planu detaljne regulacije sistema zelenih površina u koje spada i bara Reva prepoznato kao mesto koja treba zaštititi, gradska sekretarka za urbanizam Bojana Radaković je dodelila privremenu dozvolu za formiranje deponije. Bojana Radaković je stupila na mesto gradske sekretarke za urbanizam u petak, 09. januara 2021. godine, a rešenje je doneto u ponedeljak 12. januara, pa je više nego očigledno da se dotična nije ni upoznala sa predmetom za jedan radni dan", navodi se u saopštenju.

Radošević tvrdi da na deponiji bare Reva "nema ni table, zaposleni na gradilištu pojma nisu imali ko organizuje donošenje i istovar šuta, a vozači koji su dovozili kamione su bili zbunjeni jer im je rečeno da na ovoj lokaciji istovaruju šut".

"Gradska vlast je sve vreme krila od javnosti da planira da na lokaciji bare Reva, izgradi postrojenja za tretman, skladištenje i ponovno korišćenje neopasnog građevinskog otpada. Projekat Slobodna zona Beograd 2 obuhvata čak 56 hektara zemljišta koji će obuhvatati i terminal za rasute terete Luke Beograd što će uništiti ovu ekološku oazu. U logistički centar Reva će biti uloženo 18 miliona evra u Fazi 1. Površina planirana za nasipanje šutom iznosi 63 hektara", tvrdi Radošević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija