Politika

Vučić i Dodik o zajedničkim projektima: Podrška Dejtonskom spporazumu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/11/2021

-

15:03

Vučić i Dodik o zajedničkim projektima: Podrška Dejtonskom spporazumu
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionale zastave - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom sa kojim je razmenio stavove o svim aktuelnim pitanjima u regionu i svim zajedničkim projektima u kojima učestvuju Srbija i Republika Srpska, saopšeno je iz Predsedništva.

Vučić je, kako se navodi, obećao da će Srbija da nastavi sa još značajnijom podrškom opštinama Nevesinje, Kostajnica, Dubica i Drvar, ali i daljim ulaganjima u prosvetnu i zdravstvenu infrastrukturu u svim delovima Srpske.

On je potvrdio opredeljenje Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji auto-puta Sremska Rača-Bijeljina.

Dodik je rekao da je to projekat od strateškog značaja za Republiku Srpsku i ne samo za njen istočni deo i zahvalio Srbiji na velikoj pomoći i podršci.

Vučić je, dodaje se u saopštenju, naglasio da će Srbija uvek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i njegov Ustav, kao i njihovu punu primenu, dok je Dodik istakao da su Republici Srpskoj godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i da će se Republika Srpska, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predviđene Ustavom Bosne i Hercegovine.

Komentari (0)

Srbija