Politika

Mihajlović: Ne postoji dug od 17 miliona evra, odluka KOSTT najbrutalniji pritisak na srpsko stanovništvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/11/2021

-

09:46

Mihajlović: Ne postoji dug od 17 miliona evra, odluka KOSTT najbrutalniji pritisak na srpsko stanovništvo
Zorana Mihajlović - Copyright Tanjug/Zoran Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Odluka Kosovskog operatera prenosnog sistema električne energije (KOSTT) da više ne pokriva troškove električne energije u četiri opštine na Kosovu gde većinu čine Srbi predstavlja najbrutalniji pritisak na srpsko stanovništvo, poručila je potpredsednica Vlade Srbije i energetike, Zorana Mihajlović, u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Mihajlovićeva je istakla da je ovo još jedna u nizu laži i organizovana ujdurma protiv srpskog naroda na KiM.

"Dug od 17 miliona evra koji je KOSTT prijavio do decembra 2020. godine je laž, jer je do decembra snabdevanje severa išlo direktno iz Srbije. KOSTT je operator prenosnog sistema, a isporuku krajnjim korisnicima vrši distributer. Dakle, dokaza da se ovde radi o potrošnji na severu nema. KOSTT je insistirao na tome da bude operator prenosnog sistema, a na ovaj način pokazuje nesposobnost za tako nešto", rekla je ministarka energetike.

Prema rečima Mihajlovićeve, KOSTT se lažno sertifikovao na imovini Republike Srbije, a za čije korišćenje osnov ne postoji.

"Treba reći i to da je Priština turskom operatoru prodala distributivni sistem, tačnije mrežu koja je u vlasništvu Republike Srbije. Privremeni organi u Prištini takođe nisu dozvolili rad srpskih snabdevača i distributera, čime je direktno prekršen Briselski sporazum. Cilj je da se Srbi ostave bez električne energije i u dugovima, da se izvrši pritisak na njih i još jednom da im se poruči da nisu rado viđeni u njihovoj lažnoj državi", rekla je Mihajlović.

Ona je napomenula da se Priština za pregovaračkim stolom u Briselu ponaša nekonstruktivno i da samo zna da ucenjuje, a da joj je rešavanje najvažnijih problema za normalan život građana totalno nebitno.

"Sada je jasno zašto je potrebno što pre formirati ZSO, kako bi Srbi na Kosovu mogli normalno da žive", zaključila je Mihajlović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija