Politika

SNS predstavlja 10 programskih načela stranke, Brnabić najavljuje postepenu smenu generacija

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

26/11/2021

-

11:20

SNS predstavlja 10 programskih načela stranke, Brnabić najavljuje postepenu smenu generacija
SNS predstavlja 10 programskih načela stranke, Brnabić najavljuje postepenu smenu generacija - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Srpska napredna stranka predstaviće danas programska načela partije, na kojima je radilo 50 ljudi, izjavila je premijerka Ana Brnabić, koja je i poverenica vladajuće SNS. Kako je objasnila, sada imaju potpuno jasnu sliku šta treba uraditi za Srbiju do 2030. godine.

Ona je za TV Pink rekla da danas zajedno sa Alesandrom Šapićem i Sinišom Malim predstaviti program SNS.

"Na ovom programu je radilo 50 ljudi, mi smo imali više radnih grupa. Imamo 10 načela i sada imamo potpuno jasnu sliku šta mi treba da uradimo u Srbiji i za Srbiju do 2030",  navela je Ana Brnabić.

Ona je precizirala će se sutra na Skupštini Srpske napredne stranke birati rukovodstvo stranke, a da je u Beogradu, gde je ona poverenik Gradskog odbora naprednjaka, jednoglasno izglasano da Aleksandar Vučić i dalje bude predsednik SNS.

U izveštaju o tome šta je sve urađeno do sada

"Vučić želi da svojim primerom ohrabri smenu generacija, ali ja mislim da sada nije trenutak za to", rekla je Brnabić i dodala da stranka mora da ostane jaka kako bi završila sve poslove koji stoje pred njom.

Navela je da je za sutrašnju sednicu Skupštine SNS urađen izveštaj građanima u kome je predstavljeno šta je sve ova stranka uradila otkada je preuzela odgovornost za vođenje zemlje.

Prema njenim rečima u izveštaju su podaci o broju ljudi koji su našli posao u velikim kompanijama koje su došle u Srbiju i pregled onoga što je u Srbiji izgrađeno.

Ona je tu navela Beograd na vodi, Sava promenadu i Savski trg koji su potpuno izmenili izgled dela Beograda gde se nalaze.

Navela je da se u okviru stranke rade reforme u skladu sa ciljem koji je postavio predsednik  Vučić, a to je da se postepeno ide u smenu generacija. U tom smislu je navela da SNS ima dosta mladih poslanika, da ima akademiju mladih lidera i da mnogo pažnje posvećuje rodnoj ravnopravnosti, što za rezultat ima da žene vode neke opštine i gradove u Srbiji.

Srpska napredna stranka predstaviće danas u 17 sati u Domu omladine Programska načela stranke, uoči skupštine SNS koja je najavljena za subotu, 27. novembar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija