Politika

Darija Kisić Tepavčević pristupila Srpskoj naprednoj stranci

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/11/2021

-

14:47

Darija Kisić Tepavčević pristupila Srpskoj naprednoj stranci
Instagram/ sns_srbija - Copyright Instagram/ sns_srbija

veličina teksta

Aa Aa

Prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pristupila je Srpskoj naprednoj stranci. Pristupnicu je potpisala u sedištu Srpske napredne stranke, u prisustvu predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića, a fotografija je objavljena na zvaničnoj stranici SNS na društvenim mrežama.

Darija Kisić Tepavčević rođena je 1975. godine u Sarajevu. Osnovne, magistarske i doktorske studije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završila i specijalizaciju i subspecijalizaciju iz epidemiologije nezaraznih bolesti, navodi se uz fotografiju.

Radila je na Institutu za epidemiologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu kao vanredni profesor epidemiologije. 

Od februara 2019. godine počela je da drži nastavu iz oblasti epidemiologije i na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Član je Republičke stručne komisije za onkologiju i član Predsedništva epidemiološke sekcije. 

Koautorka je šest knjiga iz oblasti medicine, a objavila je i brojne naučne radove. Od decembra 2017. godine zaposlena je u Institutu za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" kao zamenik direktora.

Široj javnosti postala je poznata 2020. godine, kao članica Kriznog štaba, u jeku pandemije koronavirusa, a u novom sazivu vlade našla se na čelu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija