Politika

Četvrti dan nakon incidenta u Glođanu još niko nije uhapšen

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2021

-

09:46

Četvrti dan nakon incidenta u Glođanu još niko nije uhapšen
Četvrti dan nakon incidenta u Glođanu još niko nije uhapšen - Copyright Tanjug AP

veličina teksta

Aa Aa

Četiri dana nakon incidenta u kome je napadnut školski autobus koji je prolazio kroz Glođan u opštini Gračanica i u kome su stradala dva učenika i vozač, još se ne zna ko je izvršio napad.

Prema navodima policije, sumnja se da se radi o pojedincu, prenosi Ekonomija online. Osnovno tužilaštvo u Peći pokrenulo je istragu i pokušava da otkrije okolnosti u kojima je došlo do napada na autobus.

Portparol Tužilaštva Škodran Nikči rekao je da bi u istrazi veoma pomogla saradnja sa građanima koji su eventualno prisustvovali napadu. On je pozvao sve koji imaju bilo kakvu informaciju da obaveste policiju, kao i da im se garantuje anonimnost.

Podsetimo, u incidentu koji se dogodio pre četiri dana, maskirana osoba pucala je na autobus koji je prevozio đake, a u trenutku pucnjave u vozilu je bilo osam putnika. Vozač autobusa preminuo je na licu mesta, dok su dvoje učenika srednje škole, G. Mustafaj (17) i L. Hamzaj (18), izdahnuli u bolnici.

Vozač autobusa je iz sela Skivjan, dok je autobuska kompanija "Erblini" sa sedištem u Đakovici.
Veton Elšani, zamenik komandanta policije u Peći, rekao je da nema razloga da se veruje da je pucnjava kod Dečana povezana sa terorizmom, i da je najverovatnije meta napada bio neko ko se u tom trenutku nalazio u autobusu.

Medicinsko osoblje bolnice u Peći uspešno završilo operaciju uklanjanjem metka srednjoškolcu koji je takođe ranjen u pucnjavi, preneo je tada Kosovo Onlajn pisanje Kosova presa.

Deda ranjenog dečaka, Muslji Turkaj, rekao je ranije da je u pitanju učenik srednje ekonomske škole u Đakovici i da svaki dan putuje od sela Dubrava, kao i da se ceo incident dogodio prilikom povratka kući iz škole.

"Izražavam saučešće svim porodicama koje su izgubile najmilije. Fljianti je bio na operaciji, prema rečima lekara, operacija je obavljena uspešno, izvadili su mu metak koji je ostao u nozi, oseća se dobro. Lekari su rekli da sada nema problema. Oni sada ne znaju, ovde samo organi znaju posao, do njega je bila jedna devojka, pričaju da je umrla. Nema sumnje, kako možemo da sumnjamo kada se puca u đake", rekao je Turkaj.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija