Politika

U srpskim sredinama na KiM konstituisani novi sazivi skupština: "Ogroman broj glasova obavezuje na formiranje ZSO"

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2021

-

18:34

U srpskim sredinama na KiM konstituisani novi sazivi skupština: "Ogroman broj glasova obavezuje na formiranje ZSO"
U srpskim sredinama na KiM konstituisani novi sazivi skupština: "Ogroman broj glasova obavezuje na formiranje ZSO" - Copyright Tanjug AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Novoizabrani predsednici i odbornici u devet opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji položili su danas zakletvu, započevši četvorogodišnje mandate.

U četiri opštine na severu Kosova predsednici opština su Milan Radojević za Severnu Mitrovicu, Zoran Todić za Leposavić, Srđan Vulović za Zubin Potok i Dragiša Milović za Zvečan. Na jugu, u Novom Brdu predsednik je Saša Milošević, u Gračanici Ljiljana Šubarić, Ranilugu Katarina Ristić Ilić, Štrpcu Dalibor Jevtić i Partešu Dragan Petković.

U opštini Klokot, desetoj opštini sa srpskom većinom čeka se na konstituisanje novog saziva skupštine, prenosi RTS. U njoj je u drugom krugu lokalnih izbora za predsednika izabran kandidat Srpske liste Vladan Bogdanović.

Predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević naveo je da "ogroman broj glasova građana obavezuje na borbu za osnivanje Zajednice srpskih opština".

"Ogromna je odgovornost i ogromna obaveza, naš posao nije ni malo lak, od nas se očekuje da čuvamo prava građana i kao gradonačelnik ću se boriti da ta prava sačuvam. Kao što ću braniti ćirilicu, braniću i prava ostalih zajednica na njihov jezik i pismo, kao što ćemo braniti slobodu kretanja za Srbe, branićemo slobodu kretanja za ostale građane i zajednice u gradu", rekao je Radojević u obraćanju novom sazivu SO Severna Mitrovica.

Novoizabrana predsednica opštine u Gračanici Ljiljana Šubarić odbornicima je poručila da su ih građani odabrali, i da im to daje ogroman politički značaj i legitimitet.

"Rukovodeći se odgovornošću političkom i moralnom jasno hoću da stavim do znanja da ću biti predstavnik svih građana, da ću službu narodu vršiti pravedno i jednako prema svima, bez obzira na versku, nacionalnu, političku i bilo koju drugu pripadnost. Želim da se zahvalim svim građanima koji su nam ukazali poverenje i dali glas Srpskoj listi", kazala je Šubarić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija