Politika

Predsednik Srbije: Moj sin nije nikakav menadžer

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/12/2021

-

19:29

Predsednik Srbije: Moj sin nije nikakav menadžer
Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je danas navode da je njegov sin fudbalski menadžer.

"Moj sin Danilo nije nikakav menadžer. To što su baš izabrali njegov rođendan, to je da bih ja sebi rekao kako nisam dobar otac, kako sam ugrozio njegov život. Ako nešto znate 8. oktobra, a objavite 1. decembra to je da bih ja zaključio da nisam u stanju da svojoj deci obezbedim da žive i udišu vazduh kao drugi", rekao je Vučić, reagujući na pisanje pojedinih medija.

On je rekao i da je ponosan na svog sina Danila, da je on dobar i pošten mladić koji radi u vinoteci u Beogradu.

"To je ta kampanja koja se vodi već godinama, jer kroz sve laži da će zemlja biti uništena, da dolazi kataklizma, deo je hibridnog rata zbog toga sto je Srbija u poslednje dve godine najuspešnija zemlja u celoj Evropi po stopi rasta.

Zasto bi se to nekome dopalo, a krivac je onaj ko vodi zemlju, a do aprila sam to ja", rekao je Vučić.

Krik je danas preneo pisanje italijanskog lista „La Republika“ po kome je navodno sin predsednika Srbije Danilo Vučić menadžer trenutno jednog od najtraženijih mladih fudbalera Dušana Vlahovića. List navodi da su Vlahovićevi agenti, među kojima je navodno i Danilo Vučić, zaslužni što je mladi napadač odbio ponudu Fiorentine da produži ugovor. Krik tvrdi da mladog napadača zastupa agencija „International Sports Office“ iz Beograda i njen direktor Darko Ristić, a da se među agentima koji su zaduženi za Vlahovića odnedavno spominje i Danilo Vučić. Iz Fiorentine, kao dodaju, nisu zvanično potvrdili da je u pregovorima kao agent učestvovao i mladi Vučić. Vlahovićev zvanični agent Darko Ristić za KRIK tvrdi da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsednikovog sina dovode u vezu sa Vlahovićem.

„Danilo Vučić nije ni na koji način angažovan u agenciji ‘International Sports Office’, niti je ikada bio, pa samim tim nije ni agent fudbalera Dušana Vlahovića“, naveo je Ristić u pisanom odgovoru, navodi se na sajtu Krika. Dušan Vlahović je reagovao objavom na Instagramu: "Sve same laži", napisao je.

KRIK navodi da iz agencije koja zastupa Vlahovića kažu da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsednikovog sina dovode u vezu sa fudbalerom, a iz kabineta predsednika ne isključuju tužbu protiv italijanskog lista.

„’La Republika’ je iznela najstrašnije izmišljotine na račun dečka koji se nikada, ponavljam nikada, nije bavio tim poslom. Što je najstrašnije, oni ne navode nijedan relevantan izvor za svoja saznanja, a ni potvrdu da je Danilo bio u kontaktu povodom ove teme. Ja ću Danila savetovati da uzme advokate i da ih tuži, jer ovo je skandal međunarodnih razmera“, navela je predsednikova savetnica Suzana Vasiljević i dodala da nema potrebe da se o ovome oglašavaju predsednik i njegov sin.

Na pisanje KRIK-a reagovala je i Srpska napredna stranka na svom zvaničnom Tviter nalogu.

„I vi i ja znamo da to nije La Republika, to ste vi. Mesecima ste kopali i iskopali – ništa. Danilo nije nikome menadžer, to su vam svi rekli, ali morali ste da bacite blato na dečka. To što ste pustili još jednu laž na njegov rođendan, poseban je nivo jadnosti i bolesti“, stoji u tvitu koji je potpisala Vladanka Malović, šefica informativne službe SNS-a.

Tvrdnje su negirali i u Fudbalskom klubu Partizan uz navode da nikada nisu bili u kontaktu sa sinom predsednika Srbije Danilom Vučićem po pitanju bilo kog igrača ili bilo čega u vezi sa klubom.

„Nikada nismo bili u kontaktu sa Danilom Vučićem po pitanju bilo kog igrača, pa ni oko Dušana Vlahovića, kao ni bilo čega što se odnosi na fudbalski klub Partizan“, navodi se u kratkom saopštenju crno-belih.

Komentari (0)

Srbija