Politika

Selaković: Fon Kramon dosledno sprovodi antisrpsku agendu

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2021

-

23:53

Selaković: Fon Kramon dosledno sprovodi antisrpsku agendu
Selaković: Fon Kramon dosledno sprovodi antisrpsku agendu - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Član predsedništva SNS Nikola Selaković izjavio je večeras da evroposlanica i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola Fon Kramon gotovo svakodnevno nastoji da one koji ne znaju šta je elementarni demokratski dijalog promoviše u borce za demokratiju.

"Demokratski dijalog je kada se predsednik Srbije uputi u zapadnu Srbiju da sa građanima razgovara o razvoju tog dela zemlje i svim nedoumicama oko eksploatacije rudnih bogatstava, a blokade puteva, pod bilo kojim izgovorom, jesu nasilje nad demokratijom i političkim pluralizmom'', poručio je Selaković. 

Kako je naveo, za razliku od mnogih zemalja zapadne Evrope u kojima, sa pravom i u cilju zaštite zakona, policija redovno i rutinski reaguje u slučajevima nenajavljenih i protivzakonitih protesta, Srbija se ipak odlučila za blaži pristup prema sugrađanima koji drugačije misle.

U Evropi nema tolerancije prema pokazivanju političke samovolje

"Ukoliko bi Viola fon Kramon u svojoj ili nekoj drugoj zemlji zapadne Evrope tako strastveno podržala blokade auto-banova, uveren sam da bi smesta bila upućena na posmatranje, jer tamo razumljivo, kao ni u bilo kojim drugim uređenim državama, nema tolerancije prema manifestovanju političke samovolje ugrožavanjem drugih ljudi'', kaže Selaković.

Jasno je, ističe Selaković, da Viola fon Kramon ne progovara ni u ime nemačke politike ni u ime zaštite prirodne sredine, već dosledno sprovodi antisrpsku agendu radeći u korist svojih štićenika u Prištini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija