Politika

Usame Zukorlić: Stranka pravde i pomirenja nastavlja razgovare sa SNS o izlasku na izbore

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2021

-

14:24

Usame Zukorlić: Stranka pravde i pomirenja nastavlja razgovare sa SNS o izlasku na izbore
Usame Zukorlić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Lider Stranke pravde i poverenja (SPP) Usame Zukorlić rekao je da će se nastaviti razgovori sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o izlasku na izbore, posle perioda žalosti zbog smrti Muamera Zukorlića.

Usame Zukorlić je poručio da će nastaviti putem saradnje koji je utemeljio nedavno preminuli muftija i predsednik SPP. Zukorlić je u intervjuu za današnju Politiku naveo da se saradnja sa SNS nadovezuje na koalicioni sporazum koji je potpisan u februaru ove godine, i da će stranački organi doneti konačnu odluku o izlasku na izbore samostalno ili sa još nekom političkom opcijom.

"Imamo sporazum sa SNS, a u duhu tog sporazuma ćemo nastaviti razgovore sa njima. Oni su nas poštovali zbog perioda žalosti. Jesmo načeli razgovore, ali to ćemo nastaviti u narednom periodu", rekao je on.

Zukorlić je ocenio da u Sandžaku još nisu rešena krupna pitanja, kao što je organizovani kriminal, koji je, kako kaže, veoma razvijen u trgovini narkoticima, ubistvima i trgovini ljudima. On je izrazio zabrinutost zbog zagađenosti vazduha u Novom Pazaru koji je, ističe, zbog neograničenog trošenja čvrstog goriva i rada fabrika bez propisanih filtera - "zagađeniji nego u Kini".

Zbog toga je, ističe, veoma važna gasifikacija tog grada koja je deo sporazuma sa SNS i, ocenjuje, u poodmakloj fazi.

"SPP je jedina bošnjačka stranka koja je u pisani sporazum sa najvećom vladajućom strankom uvrstila važne projekte., tu su putevi, železnica, čak i projektna garancija za aerodrom. To je garancija da će sve to jednog dana biti završeno", rekao je Zukorlić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija