Politika

"Niko vas nije ni zvao": Ambasada Kine u Beogradu reagovala na najavu Prištine da će bojkotovati ZOI

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2021

-

15:54

"Niko vas nije ni zvao": Ambasada Kine u Beogradu reagovala na najavu Prištine da će bojkotovati ZOI
Tanjug/AP/Ng Han Guan - Copyright Tanjug/AP/Ng Han Guan

veličina teksta

Aa Aa

Ambasada Kine u Beogradu reagovala je povodom izjave predsednice kosovskih institucija Vjose Osmani da će se "Priština pridružiti bojkotu Zimskih olimpijskih igara" u Pekingu, navodeći da ih kineska strana nikada nije ni pozvala da prisustvuju Zimskim olimpijskim igrama.

"Čvrsto se protivimo ničim izazvanim klevetama o stanju ljudskih prava u Kini. Kineska strana ih nikada nije pozvala da prisustvuju Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, a niko u Kini nije zainteresovan za prisustvo lokalnih zvaničnika", naveli su iz Ambasade za Kosovo onlajn.

Kako su naveli iz Ambasade Kine u Beogradu, "takozvani bojkot je tipičan politički manevar i ozbiljno narušava olimpijski duh".

Predsednica privremenih kosovskih institucija Vjosa Osmani je nedavno navela da "podržava odluku SAD o diplomatskom bojkotu Kine zbog kršenja ljudskih prava od strane kineskih vlasti".

Zimske olimpijske igre u Pekingu biće održane od 4. do 20. februara 2022. godine. Peking će postati tako prvi grad koji je bio domaćin i letnje i zimske Olimpijade. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija