Politika

Selaković o odnosu Srbije i Francuske: Vezuje nas istorijska bliskost, značajni smo ekonomski i politički partneri

Komentari

Autor: FoNet

16/12/2021

-

20:44

Selaković o odnosu Srbije i Francuske: Vezuje nas istorijska bliskost, značajni smo ekonomski i politički partneri
Selaković o odnosu Srbije i Francuske: Vezuje nas istorijska bliskost, značajni smo ekonomski i politički partneri - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Naše zemlje vezuje istorijska bliskost i prijateljstvo, a Francuska je jedan od najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije, poručio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

On je zvaničnu posetu Francuskoj posetu počeo sastankom u Nacionalnoj skupštini i izrazio nadu da će Srbija otvoriti nove klastere tokom francuskog predsedavanja EU.

U razgovoru sa senatorima i poslanicima Selaković je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo činjenicom da ukupna saradnja dve zemlje beleži konstantan napredak i da je politički dijalog odličan. Poručio je i da je Srbija, u skladu sa strateškim partnerstvom, opredeljena za dalje unapređivanje odnosa sa Francuskom.

Istakao je da posebno raduje to što francuski privrednici u kontinuitetu pokazuju interesovanje za poslovanje u našoj zemlji i naveo da je Srbija privukla čak 80 odsto francuskih investicija u čitavom

regionu. Poručio je da je naša zemlja posvećena regionalnoj stabilnosti i ekonomskom razvoju i povezivanju celog regiona, a sagovornike je informisao o inicijativi "Otvoreni Balkan".

Kada je reč o situaciji na Кosovu i Metohiji, kao i o toku dijaloga Beograda i Prištine, preneo je da
je jedini put za postizanje održivog rešenja dijalog, naglasivši da Beograd, bez obzira na opstrukcije Prištine, ostaje dosledno na toj poziciji. Francuskoj je zahvalio na podršci koju pruža napretku naših evrointegracija.

"Naša zemlja će nastaviti još dinamičnije da radi na reformskom procesu i nadamo se da će to dovesti do otvaranja novih klastera, posebno tokom predstojećeg predsedavanja Francuske Savetom EU", rekao je Selaković.

Komentari (0)

Srbija