Politika

Vučić o paljenju srpskih zastava u Tirani: Moramo da gledamo u budućnost i razumemo da se oni ljute

Komentari

Autor: RTS

21/12/2021

-

08:28

Vučić o paljenju srpskih zastava u Tirani: Moramo da gledamo u budućnost i razumemo da se oni ljute
Vučić o paljenju srpskih zastava u Tirani: Moramo da gledamo u budućnost i razumemo da se oni ljute - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su sporazumi koji će biti potpisani u Tirani nukleus nečega što će stvoriti da ovaj deo Evrope bude suštinski bez granica, i mnogo pre nego što smo mislili. Napominje da je "Otvoreni Balkan" velika ideja koja će snažiti i pokazivati snagu.

Vučić je za RTS rekao da je "Otvoreni Balkan" velika ideja koja će samo snažiti i pokazivati snagu.

"Znam da većinu ljudi interesuje šta ću da kažem oko paljenja zastava, ali racionalno posmatrano, moramo da gledamo u budućnost i razumemo da se oni ljute kada mi palimo njihove zastave, a to se desilo pre dolaska Edija Rame. Ali, naravno da je nedopustivo da skrnavite simbole i milsim da je Albanija reagovala promptno", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, današnji sporazumi koji će biti potpisani u Tirani su nukleus nečega što će stvoriti da ovaj deo Evrope bude suštinski bez granica, i mnogo pre nego što smo mislili.

"Danas potpisujemo sporazum o radnim dozvolama. To znači da kad imate Kromberg Šubert koji ima fabriku u Kruševcu, ali i u Severnoj Makedoniji nije potrebno da uzimate više na svaka dva meseca ili mesec dana dozvolu. Ako su inženjeri potrebni iz Severne Makedonije u Kruševcu, oni mogu bez problema da dobiju radnu dozvolu činjenicom da su državljani Severne Makedonije i obrnuto. Bićemo privlačniji za investitore, jer ako mu u Kumanovu nedostaje radnika moći će da računa na bilo koje mesto iz Srbije gde može da dobije radnike", napominje Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija