Politika

Konstituisana Radna grupa za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2021

-

16:28

Konstituisana Radna grupa za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska
Konstituisana Radna grupa za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Konstitutivna sednica Radne grupe za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska, koju je obrazovala Vlada Republike Srbije, održana je danas u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Otvarajući konstitutivnu sednicu, ministarka Marija Obradović naglasila je da je ovo početak jednog procesa koji ima za cilj unapređenje i povećanje transparentnosti, odnosno podizanje poverenja građana u tačnost podataka koji se vode u biračkom spisku, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

"Birački spisak nikad nije bio ažurniji. Digitalizacijom službenih evidencija i njihovim povezivanjem sa biračkim spiskom obezbedili smo ažurnost podataka na dnevnom nivou", poručila je Obradović.

U saopštenju se ukazuje da su zadaci Radne grupe za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska vezani za različite analitičke izveštaje o stanju podataka u jedinstvenom biračkom spisku, kao i statističke podatke vezane za broj promena u biračkom spisku.

U izvršavanju zadataka Radne grupe, obrada podataka o ličnosti će se vršiti u skladu sa načelima i pravilima zaštite podataka o ličnosti.

Stručnu i administrativno-tehničku potporu Radnoj grupi pruža Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija