Politika

Dačić: "Srbija želi ka Evropskoj uniji, a od referenduma se počinje"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, L.L, T.T.

25/12/2021

-

11:34

Dačić: "Srbija želi ka Evropskoj uniji, a od referenduma se počinje"
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić održaće sastanak sa rukovodstvom beogradskih gradskih i opštinskih organizacija stranke, a prethodno je na konferenciji za novinare rekao da je stranka kojom predsedava već 15 godina spremna za izbore, ali i pozvao ljude da izađu na referendum 16. januara, za koji kaže da će predstavljati svojevrsnu pripremu za izbore.

Dačić je na konferenciji govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i pripremi za zadatke koji predstoje. Tako je najavio da će posle novogodišnjih praznika razgovarati sa predsedikom Srbije Aleksandrom Vučićem o temama od državnog značaja, kao i da će se održati i sastanak o partijskim odnosima.

"Što se tiče izbora, mi smo se odavno izjasnili da treba da imamo jednog zajedničkog kandidata. Prošli put je bio Vučić i očekujem da će biti i sad. Sa SNS-om smo sarađivali dobro i mislim da je malo takvih koalicija na političkoj sceni Srbije"

Euronews/Lana Lukić

 

Kako je istakao, referendum 16. januara je uvod u tu pripremu za izbornu kampanju, a organi koji ga sprovode su isti oni koji će sprovoditi izbore.

Dačić je pozvao građane da izađu na referendum i glasaju za promenu ustava.

"Srbija želi ka Evropskoj uniji, a od referenduma se počinje i to je neophodan korak. Ne znam šta bi građanima smetalo. Mislim da im je u većem interesu da se sudije i tužioci ne biraju političkim odlukama jer se ionako svi redom žale na pravosuđe. Taj argument onda ne bi mogao da stoji. U cilju daljih evropskih evrointegracija neophodno je da idemo tim putem", rekao je on u odgovoru na pitanje Euronews Srbija i nastavio:

"Neki na to gledaju kao prostor za političku borbu. Neko misli da ako glasate 'za', onda ste za Vučića ili Dačića. Izlaskom na referendum vi glasate da ni Vučić, ni Dačić, niti bilo koji drugi političar ne utiču na pravosuđe"

Komentari (0)

Srbija