Politika

Sutra nastavak Kontrolnog tela Međustranačkog dijaloga, vođena polemika ko treba da ima članove u biračkim odborima

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2021

-

19:40

Sutra nastavak Kontrolnog tela Međustranačkog dijaloga, vođena polemika ko treba da ima članove u biračkim odborima
Skupština Srbije - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Konstitutivni sastanak Kontrolnog tela Međustranačkog dijaloga završen je popodne u Skupštini Srbije i biće nastavljen sutra u 14 časova, rečeno je Tanjugu.

U sastav Kontrolnog tela osim potpisnika Međustranačkog dijaloga ulaze i predstavnici Vlade Srbije, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, RIK kao i tri predstavnika "drugih opozicionih stranaka koje za to pokažu interes".

Državni organi su, inače, dužni da članove Kontrolnog tela redovno obaveštavaju o svim aktivnostima koje preduzimaju na sprovođenju sporazuma i da pruže informacije o aktivnostima koje preduzimaju za slučaj da se u praksi ne primenjuju propisi koje su doneti.

Tanjug saznaje da se na sastanku polemisalo o tome ko treba da ima članove u biračkim odborima, odnosno lider Dosta je bilo Saša Radulović tražio je da u odborima ne budu predstavnici stranaka koje su učestvovale u dijalogu u kojem su posredovali evroposlanici.

Predsednica SMS Tatjana Macura rekla je za Tanjug da je Snežana Spajić, članica Predsedništva SMS iz Valjeva, koja je prisustvovala današnjem sastanku, potvrdila zahtev Radulovića.

"Jednom smo izašli u susret molbi predsednika Skupštine, kada je Radulović insistirao na tome da izađem iz Radne grupe pod pretnjom da će nastavak dijaloga minirati, ali to ovaj put nećemo učiniti. Istini za volju, Dačić je danas uložio nadljudski napor da sastanak zadrži u okvirima pristojnog dijaloga štiteći prava svih učesnika", rekla je Macura.

E-Stock/Stanislav Nedelja

Saša Radulović

Ona ne očekuje da vlast pravi specijalne ustupke tog tipa bilo kome, "ni Raduloviću, niti bilo kome drugom, pa ni nama".

"Imamo jednaka prava na članove i zamenike članova u biračkim odborima kao i svi ostali učesnici dijaloga sa oba koloseka", rekla je Macura i podsetila da su članovi i zamenici članova RIK-a već imenovani.

Macura je napomenula da to nisu "pregovori čitave političke scene sa Radulovićem" već sprovođenje zaključaka iza kojih stoje i vlast i opozicija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija