Politika

Brnabić apelovala na građane da se vakcinišu: Brojke će opet da rastu, vakcina je jedini izlaz

Komentari

Autor: Tanjug

02/01/2022

-

09:47

Brnabić apelovala na građane da se vakcinišu: Brojke će opet da rastu, vakcina je jedini izlaz
Ana Brnabić - Copyright AP Photo/Darko Vojinovic

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da je zadovoljna rezultatima koje je Srbija postigla u godini za nama. Ona je dodala da je za uspeh Srbije pored odgovorne vlasti, važna podrška građana, jer se uspeh gradi isključivo zajedničkom borbom.

"Beograd je poslao sliku evropske metropole. Ovo je pokazatelj koliko se Srbija menja", rekla je sinoć za tv Pink Brnabić.

Kako je dodala, novogodišnji vatromet i prizori širom prestonice poslali su jasnu poruku koliko se Srbija trudi da napreduje u svakom segmentu.

"Da bi svi, bez obzira ko je na vlasti, bili jednaki, politika ne treba da se meša u sudvstvo. Time će život biti kvalitetniji, biće investitora... Važno je poslati poruku da želimo da idemo dalje u oblasti vladavine prava, kaže premijerka.

Govoreći o predstojećim izborima, Brnabić ističe da će narod zasigurno nagraditi rezultate, kao i to što Srbija ide na bolje.

"U teškim vremenima kakva smo imali tokom pandemije, Srbija je odvojila za građane i privredu", navela je Brnabić.

Brnabić objašnjava da su u pitanju rezultati svih nas, jer takve rezultate možemo ostvariti samo zajednički.

Govoreći o pandemiji koronavirusa, premijerka je navela da je dobra stvar to što Srbija i dalje ima više otpuštenih iz bolnice, nego hospitalizovanih.

"Brojke će opet da rastu, a vakcina je jedini izlaz. Apelujem na građane da se vakcinišu prvom dozom, onima kojima je isteklo pet meseci od druge, da prime treću", kaže Brnabić.

Istakla je i da joj je drago što je Srbija smogla snage da uprkos svim izazovima ovako završi godinu, pomenuvši rekordnu zaposlenost, rast plata, penzija.

"Nadam se da će i 2022. biti ista", rekla je Brnabić.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

 

Premijerka je najavila i dobre vesti u oblasti privrede, nauke, kulture, zdravsta, pravde.

"U januaru ćemo otvoriti Palatu pravde u Kragujevcu i preponosna sam na to. Nastavljamo sa borbom i uspesima. To je prirodno, kada radite mnogo uvek ima nešto što će da obraduje građane", rekla je Brnabić i spomenula projekte koji će biti gotovi u narednoj, odnosno 2022. godini.

Ona se dotakla i novca koji od danas dobijaju sve trudnice koje dobijaju prvo dete, ističući da će to biti odlična stvar, dodajući da se nada, da će u 2022. godini biti više beba.

Govoreći o zakonu o Socijalnom preduzetništvu, Brnabić ističe da je zajedno sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević posetila jedno socijalno preduzeće, kom će se u budućnosti više pomagati.

"Drago mi je da smo i na taj način zaokružili godinu. Zato ćemo imati i vanrednu sednicu u januaru, povodom osoba sa invaliditetom, ljudi koji iz raznih tazloga ne mogu da nađu posao... Da imamo dakle okvir, gde možemo da pomognemo ljudima koji su ranjiviji i slabiji", navela je premijerka.

Komentari (0)

Srbija