Politika

Vučić razgovarao sa Đokovićem posle odluke suda: Nešto poput lova na veštice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/01/2022

-

09:29

Vučić razgovarao sa Đokovićem posle odluke suda: Nešto poput lova na veštice
Vučić razgovarao sa Đokovićem posle odluke suda: Nešto poput lova na veštice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je razgovarao sa teniserom Novakom Đokovićem posle presude.

Vučić je rekao da su australijske vlasti unizile sebe maltretiranjem Novaka Ðokovića i da Ðoković može da se vrati uzdignute glave u svoju zemlju.

"Rekao sam mu da jedva čekamo da ga vidimo u Srbiji", kazao je Vučić nakon glasanja na referendumu.

Predsednik smatra da se od "početka znalo, kakva će odluka biti doneta".

"Da 10 dana maltretirate tenisera, i da deseti dan date odluku za koju se znalo odmah od početka. Da su rekli odmah da nevakcinisani ne mogu da uđu, on ne bi ni došao. Ovako je uradio sve što je trebalo, a onda je krenulo šikaniranje neviđenih razmera. Nešto poput lova na veštice. Videli ste u samom besmislenom provesu, koliko oni lažu, koliko tužilac laže", rekao je Vučić.

Kako je istakao Vučić, izneti su pogrešni podaci o broju vakcinisanih u Srbiji.

"Rekao je kako je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisananih. Prvo nemojte da lažete, zvanično je vakcinisano 58 odsto, što je više od 62 odsto imajući u vidu realni broj ljudi koji živi u Srbiji. U Srbiji je stopa vakcinisanosti veća nego u mnogim zemljama EU, posebno u okruženje kao što su Bugarska, Rumunija, Slovačka, čak i Estonija. Bio je to besmisleni argument, ali u Orvelovskim predstavama sve je moguće“, naglasio je on.

Vučić je dodao da će Srbija već u martu australijske sportiste na Svetskom dvoranskom prevnstvu u atletici dočekati na mnogo bolji način.

"Nećemo da se oživljavamo na njima. Pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade, a australijskom narodu hvala. Oni misle da su ponizili Đokovića. Oni su unizili sebe, a Đoković može da se vrati uzdignute glave u svoju zemlju", rekao je Vučić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija