Politika

Vučić u Turskoj, sastao se sa Erdoganom

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2022

-

14:35

Vučić u Turskoj, sastao se sa Erdoganom
Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se  u Ankari sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Erdogan je predsednika Srbije dočekao ispred predsedničke palate, uz najviše državne počasti i postrojenu Gardu i himne dve zemlje.

Nakon dočeka, usledio je sastanak u četiri oka dvojice predsednika.

"Hvala na divnoj dobrodošlici", napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotografije sa sastanka.

Predsednik Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Turskoj, gde će danas biti održana treća sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske i potpisano više dokumenata od značaja za dalje unapređenje bilateralne saradnje.

Poseta Mauzoleju Ataturka

Predsednik Srbije je prvo posetio Anitkabir-Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka u Ankari, gde je položio venac.

Instagram.com/buducnostsrbije

 

"Velika mi je čast da u ime građana Srbije i srpskog naroda i ovom prilikom odam poštu besmrtnom ocu turske nacije i iskrenom prijatelju naše zemlje - Kemalu Ataturku", napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotografije iz Ankare.

Sa predsednikom u Turskoj borave i ministarka kulture Maja Gojković i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

U Turskoj će danas biti održana treća sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, a tom prilikom biće potpisano više dokumenata od značaja za dalje unapređenje bilateralne saradnje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija