Politika

Brnabić: Ne vidim Novaka kao antivaksera

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2022

-

19:25

Brnabić: Ne vidim Novaka kao antivaksera
Brnabić: Ne vidim Novaka kao antivaksera - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević, Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u intervjuu za američki Si-En-En da je razočarana načinom na koji je srpski teniser Novak Ðoković tretiran u Australiji i naglasila da ga ne vidi kao antivaksera.

"Uveravali su me da politika neće biti umešana i da će prema Novaku pošteno postupati", rekla je Brnabić.

Na pitanje novinara da li se onda osećala izdano, kazala je da ne može to da kaže.

"Ne mogu reći da sam se osećala izdano. Ono za šta ja brinem je da građani Srbije budu tretirani pošteno i da ja pokušam da im pomognem što je više moguće", rekla je Brnabić.

Upitana da li zna zašto Ðoković ne želi da se vakciniše, rekla je da ne zna i da je to njegova lična odluka.

Na konstataciju da ga u Australiji smatraju antivakserom i pitanje da li bi Ðoković trebalo da objasni svoj stav o vakcinama, premijerka je rekla da ne misli da bi on to trebalo da uradi.

"Ne vidim Novaka kao antivaksera. Kada je Novak organizovao teniski turnir u Srbiji, imali smo sve vakcine dostupne za teniske igrače kada nisu mogli da se vakcinišu u svojim zemljama. On je podržao vakcinaciju, on podržava vakcinaciju ljudi koji žele da se vakcinišu. Ne smatram ga antivakserom", poručila je Brnabić.

Na pitanje da li joj je bilo neugodno što je u proteklih nedelju i više dana morala da brani nečija prava da se ne vakciniše, iako pokušava da podstakne ljude na vakcinaciju, odgovorila je:

"Zar ne živimo u demokratiji? Zar nije do izbora ljudi? Ponosna sam i srećna što smo u Srbiji pokušali da omogućimo ljudima da izraze svoja neslaganja, a nismo ih prisiljavali da se saglase s nečim".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija