Politika

Dačić: Uskoro zakazivanje sednice na kojoj će Vučić poslanike informisati o dijalogu s Prištinom

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2021

-

11:00

Dačić: Uskoro zakazivanje sednice na kojoj će Vučić poslanike informisati o dijalogu s Prištinom
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je razgovarao s predsednikom Aleksandrom Vučićem o tome da šef države informiše poslanike o dijalogu Beograda i Prištine i dodao da će forma i datum sednice tek biti definisani.

"Danas i sutra ćemo videti oko zakazivanja sednice Narodne skupštine u narednim danima u vezi sa KiM. Već je određeno nekoliko termina za nastavak dijaloga (Beograda i Prištine) i da nas nakon toga predsednik informiše o svemu tome, da damo podršku njegovoj politici i pregovorima", rekao je Dačić na TV Pink.

On je naveo i da će se o ustavnim promenama razgovarati u parlamentu 7. juna, i da očekuje da će Skupština dvotrećinskom većinom usvojiti predlog promena, odnosno da će prihvatiti inicijativu u načelu, a onda će u narednim mesecima biti definisani amandmani.

Predsednik parlamenta je još jednom podvukao da se promene isključivo tiču načina izbora nosilaca pravosudnih funkcija.

"Ne tiče se drugih tema, kao sto su stalno najavljivali da ćemo mi nešto na brzinu da promenimo Ustav pa da izbacimo iz preambule KiM. To su gluposti onih koji to pričaju, ne samo da su zlonamerni nego ne znaju kako funkcioniše Skupština i šta piše u Ustavu i zakonima", rekao je Dačić

Preporuka za vas

Vučić posle razgovora sa Lajčakom i Palmerom: Uskoro nastavak dijaloga sa Prištinom
Dačić: Pre promene Ustava potrebna izmena Zakona o referendumu

Komentari (0)

Srbija