Politika

Evroposlanici danas u Beogradu, sastaće se sa predstavnicima vlasti, a onda i sa delom opozicije

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2022

-

08:04

Evroposlanici danas u Beogradu, sastaće se sa predstavnicima vlasti, a onda i sa delom opozicije
Evroposlanici danas u Beogradu, sastaće se sa predstavnicima vlasti, a onda i sa delom opozicije - Copyright Tanjug/ Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

Evroposlanici Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu, boraviće danas i sutra u Beogradu.

Prema nacrtu programa posete u koji je Tanjug imao uvid, evroposlanici bi tokom posete trebalo da se sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, predsednikom skupštine Ivicom Dačićem, sa šefovima poslaničkih grupa, ali i sa delom opozicije koja je odbijala njihovo posredstvo. Četvoro evroposlanika u Beograd dolaze danas popodne i najpre će se sastati sa šefom Delegacije EU Emanueleom Žiofreom, a odmah nakon toga i sa Ivicom Dačićem.

Posle toga, prema Nacrtu programa, koji nije još potvrđen, trebalo bi da usledi razgovor sa šefovima poslaničkih grupa, ali i sa liderom Dveri Boškom Obradovićem i liderom Dosta je bilo Sašom Radulovićem pojedinačno.

U petak bi posrednici u dijalogu trebalo da se sastanu sa liderima opozicionih političkih partija, a istog dana planiran je sastanak sa predsednikom Vučićem, a potom i sa članovima Privremenog nadzornog tela. Sa gostima iz Brisela će, kako se očekuje, imati sastanak i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i premijerka Ana Brnabić.

Prema programu, evroposlanici će se još jednom sastati sa predsednikom parlamemnta, a zatim i sa šefom delegacije EU u cilju rezimiranja rada Misije. Nakon toga, planirana je konferencija za medije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija