Politika

Održan sastanak Kontrolnog tela za međustranački dijalog, prisustvovali i predstavnici opozicije

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

15:59

Održan sastanak Kontrolnog tela za međustranački dijalog, prisustvovali i predstavnici opozicije
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Skupštini Srbije završen je sastanak Kontrolnog tela za međustranački dijalog kojem je predsedavao predsednik parlamenta Ivica Dačić, a prisustvovali su i predstavnici opozicije.

Na sastanku su pored Dačića i predstavnika vladajuće koalicije bili i lider Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predstavnik DSS Uroš Janković, predstavnik popkreta Dosta je bilo Vojin Biljić.

Obradović je novinarima nakon sastanka rekao da se nada da su predstavnici opozicije uspeli da "spreče" određene zakonske izmene koje, kako kaže, nisu bile predmet sporazuma između vlasti i opozicije i da će ostati žrebanje za listu predsedničkih kandidata, da neće biti dozvoljena mogućnost da jedan birač može da podrži više izbornih listi, kao i da će svi učesnici dobiti više sredstava na početku kampanje.

"Ako smo to uspeli, a to će pokazati i glasanje u Narodnoj skupštini onda smo ispunili misiju u Kontrolnom telu", rekao je Obradović.

Obradović tvrdi da je opozicija dobila uveravanje vlasti da će se to određenim amandmanima potvrditi, a reč je o takozvanim izbornim zakonima koji treba da se nađu na sednici parlamenta u sredu, 2. februara.

Lider Dveri kaže da je dogovoreno da liste na početku kampanje za parlamentarne izbore dobiju 40 odsto od ukupnih sredstava.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija