Politika

U Skupštini Srbije danas proglašenje promena Ustava

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2022

-

12:43

U Skupštini Srbije danas proglašenje promena Ustava
U Skupštini Srbije danas proglašenje promena Ustava - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević, Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će danas posle podne, u 17 sati, biti održana sednica parlamenta posvećena proglašenju promena Ustava Srbije.

Sednica koja je počela u 10 sati trajaće do 16 časova kada će se poslaniti izjasniti o svim tačkama dnevnog reda, a redovne pauze od 14 do 15 časova neće biti, rekao je Dačić poslanicima na početku sednice na kojoj se raspravlja o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

Zamenik predsednika Visokog saveta sudstva Marija Aranđelović Jureša pozvala je poslanike da glasaju za predlzozene sudije, navodeći da je Komisija obavila razgovore sa kandidatima i utvrdila listu.

Prema njenim rečima, Visoki savet sudstva predlaže tri kandidata za Osnovni sud u Vrbasu,I to Danijelu Rackov, sudijskog pomoćnika u Vrbasu, Danila Ostojića, sudijskog pomoćnika u Višem sudu u Novom Sadu i Milanu Petrović, korisnika početne obuke na Pravosudnoj akademiji.

Ona je dodala da je VS S oglasio izbor sudija za Prvi osnovni sud u Beogradu i drugi Osnovni sud u Beogradu, kao i za Osnovni sud u Mladenovcu.

Na oglas za izbor sudija za Prvi osnovni sud u Beogradu prijave je podnelo 207 kandidata iz reda sudijskih pomoćnika, advokata i ostalih lica. Na oglas za izbor sudija za Drugi osnovno sud u Beogradu prijave je podnelo 186 kandidata, a za Osnovni sud u Mladenovcu 60.

Aranđelović Jureš je objasnila da je Komisija VS S obavila razgovor i utvrdila listu kandidata, te objavila imena 13 kandidata za Prvi osnovni sud u Beogradu, dva kandidata za Drugi osnovni sud u Beogradu i jednog za Osnovni sud u Mladenovcu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija