Politika

Skupština Srbije završila razmatranje o imenovanju članova RIK-a, izboru sudija i tužilaca

Komentari

Autor: Fonet

09/02/2022

-

16:55

Skupština Srbije završila razmatranje o imenovanju članova RIK-a, izboru sudija i tužilaca
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Srbije završila je danas razmatranje predloga odluka o razrešenju i imenovanju u Republičku izbornu komisiju, izboru sudija, zamenika javnih tužilaca.

Tokom rasprave u parlamentu poslanici Srpske napredne stranke (SNS) govorili su o prethodnim rezultatima rada ove stranke.

Poslanik SNS Boban Birmančević rekao je da samo treba "slediti put budućnosti za našu decu, put novih radnih mesta, novih investicija, put još uspešnije Srbije".

"Lestvica koja se svakog dana, zahvaljujući Aleksandru Vučiću, podiže sve više i više svakako će biti pomerena i u narednom periodu za budućnost naše Srbije, za budućnost naše dece. Glasamo za Aleksandra Vučića i znamo da smo na pravom putu", istakao je Birmančević.

Poslanik SNS Đorđe Dabić rekao je da je "siguran da će građani u velikoj većini" 3. aprila izaći na izbore i "da će SNS ostvariti ubedljiviju pobedu nego ikad".

Dabić je naveo da ubuduće sudije neće birati republički parlament i istakao da će “ostati upisano u istoriji” da je aktuelni saziv Skupštine Srbije sam sebi ograničio mandat zbog građana da bi sudstvo bilo nezavisnije, tužilaštvo samostalnije i da bi se "dao dodatni impuls našem evropskom putu".

Šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije Đorđe Milićević ocenio je, govoreći o izboru sudija i tužilaca, da je Skupština Srbije “jedini parlament koji je razvlastio sebe".

"Kao najviši organ zakonodavne vlasti, mi smo razvlastili sebe sa jasnim ciljem, a to je depolitizacija pravosuđa, kako bi imali bolje pravosuđe u Srbiji, kako bi ojačali i osnažili sistem pravosuđa u Srbiji. To je bio jedini cilj", istakao je Milićević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija