Politika

Koalicija Dveri i dela POKS predala listu za republičke izbore - "Srcem za Srbiju"

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2022

-

14:49

Koalicija Dveri i dela POKS predala listu za republičke izbore - "Srcem za Srbiju"
Koalicija Dveri i dela POKS predala listu za republičke izbore - "Srcem za Srbiju" - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija okupljena oko Srpskog pokreta Dveri i dela Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), na čelu sa Žikom Gojkovićem, predala je danas Republičkoj izbornoj komisiju izbornu listu za parlamentarne izbore raspisane za 3. april.

Listu pod nazivom "Boško Obradović - Srpski pokret Dveri - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije" potpisima je podržalo 11.099 građana.

Listu za narodne poslanike predali su predsednik Dveri Boško Obradović i zamenik predsednika POKS Miloš Parandilović. Slogan izborne kampanje koalicije je "Srcem za Srbiju".

Obradović je rekao da očekuje dobar i ozbiljan rezultat na predstojećim izborima ističući da je glas za patriotski blok koji čine Dveri, POKS i nekoliko drugih patriotskih organizacije "siguran glas, daleko iznad cenzusa".

Naveo je da će ta koalicija, koja se zalaže za obnovu Kraljevine Srbije, biti glas svih koji su protiv aktuelne vlasti, ali i protiv povratka bivše vlasti.

Obradović je kazao je da borba protiv bele kuge treba da bude državni prioritet i da se ta koalicija zalaže za tradicionalnu porodicu, rađanje, majčinstvo i očinstvo, ali i za mlade, njihovo bolje obrazovanje i lakše zaposlenje.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Mi smo ekološke i ekonomske patriote. Podržavaćemo domaćeg radnika, preduzetnika, poljoprivrednika i favorizovaćemo domaće firme", rekao je Obradović, prvi nosilac liste i kandidat koalicije na predsedničkim izborima.

Dodao je da se ta koalicija zalaže da se "isprave nepravde" prema oštećenim bankarskim klijentima, penzionerima, ratnim vojnim veteranima, osobe sa hendikepom, radnicima koji su žrtve pljačkaških privatizacija.

Žika Gojković rekao je da je ta koalicija prikupila potpise za dva dana u svega nekoliko gradova i opština, a da su zbog tehničkih problema danas predali listu.

"To pokazuje koliki je entuzijazam kod ljudi koji jedva čekaju da se vrati kršteno ime Srbije, a to je Kraljevina Srbija" rekao je Gojković.

Naveo je da će ta koalicija voditi pozitivnu kampanju i da predstavlja "treći put" koji zagovara dijalog, a ne mržnju koja je, kaže konstantna na političkoj sceni.

"Vidim da neki likuju i cekaju da prijavimo listu pa da je obaraju. Želim da verujem da vlast neće nasesti na takve trikove da protivpravno i protiv svih zakona pokuša da ovakvu političku opciju onesposobi da izađe na izbore" rekao je Gojković i dodao da bi to bio skandal.

Drugi nosilac liste Miloš Parandilović kazao je da će se, osim za promenu državnog sistema, ta koalicija boriti za potpunu demontažu "vladajućeg parazitskog sistema" koji, kaže, favorizuje najgore na uštrb najboljih i raduje se kad najbolji odlaze.

Preporuka za vas

Komentari (6)

Мачак

22.02.2022 14:59

Где су ти, Бошко, Ного, Тврдишић, где ти је ико из старих Двери!? Промените име у „Бошкић“ јер никог ту више нема сем њега

Milana

22.02.2022 15:37

Kakvo mazanje ociju pravim monarhistima... Ja ne mogu da verujem sta se ovo desava na nasoj politickoj sceni

Vanja

22.02.2022 15:48

Posle svih godina borbe i maltretiranja, treba za Vuciceve monarhiste da skupljam potpise i rizikujem posao? Nikad!

Sasa

22.02.2022 16:30

"D" od Dveri ovde više nema! Ni srpstva, ni pravoslavlja, ničeg!

Srbija