Politika

Si Đinping u čestitki povodom Vučićevog rođendana: Naša praktična saradnja daje bogate rezultate

Komentari

Autor: FoNet

05/03/2022

-

10:02

Si Đinping u čestitki povodom Vučićevog rođendana: Naša praktična saradnja daje bogate rezultate
Si Đinping u čestitki povodom Vučićevog rođendana: Naša praktična saradnja daje bogate rezultate - Copyright Instagram.com/buducnostsrbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Kine Si Đinping istakao je spremnost da zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem unapređuje tradicionalno prijateljstvo i uzajamno korisnu saradnju Kine i Srbije kako bi ih trajno podigli na novi nivo i doprineli blagostanju dveju zemalja i naroda, saopšteno je danas iz Vučićevog kabineta.

Si Đinping je u čestitki povodom rođendana Aleksandra Vučića, istakao da se poslednjih godina razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije održava na visokom nivou, a da je međusobno političko poverenje čvrsto.

"Naša praktična saradnja daje bogate rezultate, koji donose konkretnu korist narodima obeju zemalja. Suočavajući se sa izazovom pandemije kovida 19, Kina i Srbija dele dobro i zlo i međusobno se pomažu, čime potvrđuju svoje dragoceno, čelično prijateljstvo", ukazao je predsednik Kine.

Si Đinping je zahvalio Vučiću što je posetio Kinu i prisustvovao ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, izrazivši zadovoljstvo što je sa Vučićem održao sastanak, na kome su postigli mnogo novih konsenzusa o pitanjima kojima zajedno pridaju pažnju.

"Visoko cenim dobar poslovni odnos, kao i lično prijateljstvo koje sam izgradio sa vama, i pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije", poručio je Si Đinping.

Komentari (0)

Srbija