Politika

O čemu su razgovarali Vučić i Putin: "Racionalno smo pričali, drugo je da li smo saglasni u svemu"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/04/2022

-

21:46

O čemu su razgovarali Vučić i Putin: "Racionalno smo pričali, drugo je da li smo saglasni u svemu"
O čemu su razgovarali Vučić i Putin: "Racionalno smo pričali, drugo je da li smo saglasni u svemu" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je juče imao dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Kako je rekao, njih dvojica postigli su značajan stepen saglasnosti što je važno, kaže, za Srbiju.

"Dugo smo razgovarali o svemu. Pričali smo o gasu, uskoro počinju naši razgovori o nafti, NIS-u. Razgovor je bio dobar, korektan. Ne mogu da iznosim sve detelje ", rekao je Vučić za RTS.

Dodao je da se sa Putinom dugo poznaje i da ne može i ne želi da prihvati pristup u kojem ruskog predsednika nazivaju "Hitlerom" i naglašava da je njihov razgovor protekao u mirnom tonu.

"Stabilno, smireno i racionalno smo razgovarali, a drugo je da li ste saglasni oko svake argumentacije. Oko onoga što smo pričali postigli smo značajan deo saglasnosti, to je za Srbiju veoma važno", rekao je Vučić.

Kaže da je Putin tokom razgovora želeo da ga informiše o situaciji u Ukrajini, pre svega oko Buče, i oko planova, i preneo mu da sve ide po planu.

"Ja sam njemu rekao da ne mora da mi govori, da sam predstavnik i predsednik male zemlje, koja ne misli da treba da odlučuje o sudbini sveta, da smo mala, napaćena zemlja, koja zna za sankcije. On je rekao da je njegov odnos prema srpskom narodu poseban i hvala mu na tome i dodao da je pričao i sa predsednicima mnogo manjih zemalja ", rekao je Vučić.

Kaže da je Putinu preneo stav Saveta za nacionalnu bezbednost, ali i ukazao da zbog ralizčitih tumačenja u Srbiji, Srbija jedina u Evropi koja nije uvela nijednu restirkvitnu meru Rusiji niti sankcije.

"Ponovio sam naše stavove, pre svega zbog različtih tumačenja. Naša primarna odluka je bila pre svega da budemo uzdržani", rekao je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija