Politika

Mali: Pritisci iz sveta na Srbiju su veliki, ne očekujem da će opasti u danima koji slede

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2022

-

16:05

Mali: Pritisci iz sveta na Srbiju su veliki, ne očekujem da će opasti u danima koji slede
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su pritisci iz sveta na Srbiju zbog principijelnog stava oko krize u Ukrajini i neuvođenja sankcija Rusiji veliki i da ne očekuje da će pritisak u danima koji slede opasti. On je to rekao odgovarajući na novinarsko pitanje o tome koliko su ti pritisci jaki i kako se Srbija sa njima nosi, a posebno zato što među njima ima i onih usmerenih na ekonomiju, kao što je najava iz Nemačke o povlačenju njihovih investitora iz Srbije.

"Pritisci su ogromni i nije reč samo o najavi odlaska investitora. Ta pretnja postoji i bio bi veliki problem, ali i loš signal ako bi oni napustili Srbiju, jer nemački investitori zapošljavaju više od 70.000 naših radnika", rekao je Mali.

Naveo je da su postojale i ucene vezane za uvoz nafte, ali su one, kako je rekao, zahvaljući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću rešene i Srbija je izuzeta iz tih sankcija.

"To samo govori koliki su konkretni pritisci na Srbiju zbog principijelnog stava naše zemlje. Borimo se, a to nije jednostavno, jer nam je ekonomija važna i važno nam je da nam raste BDP, da gradimo, povećavamo plate i penzije", rekao je Mali.

Dodao je da u danima koji slede ne očekuje dobre vesti niti da pritisak bude manji, ali da će Srbija nastaviti da se bori.

"Gledaćemo da svaku odluku koju budemo donosili ne donosimo u interesu ni jednih ni drugih ni trećih, nego samo u interesu građana Srbije", zaključio je ministar finansija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija