Politika

Izbori za mesne zajednice u Novom Sadu, Europolis: Zabeleženi incidenti i snimanje glasača

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/06/2021

-

14:26

Izbori za mesne zajednice u Novom Sadu, Europolis: Zabeleženi incidenti i snimanje glasača
Izbori za mesne zajednice u Novom Sadu, Europolis: Zabeleženi incidenti i snimanje glasača - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Novom Sadu se održavaju izbori za savete 42 mesne zajednice od ukupno 47. Izbori se održavaju i u velikom broju vojvođanskih mesnih zajednica.

Građanske inicijative povele su dosad neviđenu kampanju sa porukom "komšija, a ne partija", trudići se da građane ohrabre da se kandiduju kako bi te lokalne institucije kojima u potpunosti upravljaju stranke uzeli u svoje ruke. 

Centar za razvoj demokratskog društva  Europolis koji prati izborni tok objavljuje da su na Limanu do sada zabeleženi incidenti, agitovanje stranačkih aktivista ispred biračkog mesta, neovlašćeno snimanje glasača, stranački materijali SNS-a na biračkim mestima.

Izbori za mesne zajednice u Novom Sadu prerasli u političku bitku vrednu parlamentarnih izbora

Izbori za članove saveta mesnih zajednica u Novom Sadu prerasli su u političku bitku vrednu parlamentarnih izbora. Na jednoj strani je blizu 70 građana, nestranačkih kandidata, a na drugoj vladajuća Srpska napredna stranka koja želi da pod svojom upravom zadrži svih 47 mesnih kancelarija u gradu. Nedavni izbori u vojvođanskoj opštini Sečanj, gde su nezavisni kandidati u četiri mesne zajednice istisnuli vladajuću stranku, motiv su i jednoj i drugoj strani.      

"Meni je lično važno zbog toga što mesne zajednice do sada nisu radile svoj posao. I mislim da je bitno da se mesne zajednice vrate građanima, odnosno ljudima koji tu žive, a ne stranačkim funkcionerima", rekao je Zoran Đukić, kandidat u MZ "Nikola Tesla", Telep.

A stranački ljudi trenutno zauzimaju sve mesne zajednice u Novom Sadu. I otvoreno napominju – hoće da ih zadrže.

"Verujem da će naši kandidati osvojiti sva mesta u svih 42 mesne zajednice u kojima se u nedelju održavaju izbori i da ćemo nastaviti da radimo onako kako smo i do sada radili i vodili i mesne zajednice i naravno Grad Novi Sad", poručio je Milovan Amidžić, član Gradskog veća Novog Sada (SNS).

U isto vreme, kao član Gradskog veća za upravu i propise, pojašnjava šta je razlika između parlamentarnih i mesnih izbora.

"Na izborima za savete mesnih zajednica ne učestvuju liste političke, nego se naši sugrađani, sa imenom i prezimenom kandiduju na teritoriji mesne zajednice", istakao je Amidžić.

Komentari (1)

Srbija