Politika

Selaković: Na sednici Saveta bezbednosti neki potezi Prištine gotovo jednoglasno osuđeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/04/2022

-

11:32

Selaković: Na sednici Saveta bezbednosti neki potezi Prištine gotovo jednoglasno osuđeni
Selaković: Na sednici Saveta bezbednosti neki potezi Prištine gotovo jednoglasno osuđeni - Copyright Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova/ Branko Lazić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je nakon sednice Saveta bezbednosti UN, na kojoj je razmatran najnoviji izveštaj o radu Unmika, da su mu utisci sa sednice veoma jaki, jer "nije bilo velikih izliva podrške Prištini".

"Ovoga puta ne samo da nije bilo horske podrške i da je podrška bila u određenim slučajevima više nego mlaka, nego su gotovo sve do jedne članice, čak i one koje su Prištinu priznale, osudile određeno ponašanje Prištine, kao što je zabrana održavanja referenduma 16. januara o promeni ustava Srbije, kao i predsedničkih i parlamentarnih izbora 3. aprila", kazao je šef srpske diplomatije.

Prema njegovim rečima, podrška Srbiji od svih članica Saveta bezbednosti UN koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova bila je više nego čvrsta, uključujući Indiju, Ganu, Brazil, Kinu i Rusiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija