Politika

Specijalne jedinice Kosovske policije se povukle iz Mitrovice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/04/2022

-

13:06

Specijalne jedinice Kosovske policije se povukle iz Mitrovice
Specijalne jedinice Kosovske policije se povukle iz Mitrovice - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Tri voda specijalnih jedinica Rosu koja su se od jutros nalazila u Severnoj Kosovskoj Mitrovici povukla su se, javlja dopisnik Euronews Srbija. Nije pronađena osoba koju su tražili, a nema ni zvančnog saopštenja policije.

Dva vozila se nalazila su se u blizini nekadašnje administrativne kancelarije za Severnu Mitrovicu, blizu istočnog mosta, a saobraćaj se sve vreme odvija normalno.

U Kosovskoj policiji regiona Sever su ranije za Kossev rekli da nemaju saznanja o ovoj akciji, ali da se pretpostavlja da to ponovo rade jedinice iz Prištine. Sa druge strane, iz Kosovske policije u Prištini takođe nisu imali informacija o akciji na Severu, naglasivši da im je potrebno da prethodno provere.

U Međuvremenu, na administrativnom prelazu Brnjak su raspoređene snage Specijalnih jedinica Kosovske policije, javlja Ekonomija online. Navedeno je da je policijsko prisustvo pojačano zbog održavanja reda i bezbednosti.

Jutros je Kosovska policija saopštila da je pucano na vozila granične policije u selu Zupče u Zubinom Potoku.

Tim povodom se oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je osudio napad na vozilo KPS i naglasio da taj incident nema veze sa Srbima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija