Politika

Vučić stigao u Berlin: Boriću se za interese Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2022

-

13:27

Vučić stigao u Berlin: Boriću se za interese Srbije
Vučić stigao u Berlin: Boriću se za interese Srbije - Copyright Profimedia, Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Berlin, gde će se kasno posle podne sastati sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

On se po dolasku oglasio na Instagram profilu: "Stigao u Berlin na važne razgovore o budućnosti Srbije. Nemačka je najveći ekonomski partner, jedan od ključnih političkih partnera. Boriću se za interese naše Srbije i još bliže odnose sa Berlinom".

Poseta predsednika Vučića prva je poseta na najvišem nivou posle političkih promena u Nemačkoj.

Takođe, Šolc će danas u Berlinu primiti i premijera privremenih prištinskih vlasti Aljbina Kurtija.

Na odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem nemački kancelar pozvao je i izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Iz Šolcovog kabineta je ranije saopšteno da razgovori imaju za cilj da se podrži dijalog Beograda i Prištine, pa je uveče planirano da se sa Vučićem i Kurtijem sastane Lajčak.

Osim Kosova, očekuje se da teme razgovora Vučića i Šolca budu i situacija u Ukrajini, regionalna pitanja, te bilateralna saradnja Srbije i Nemačke.

Predsednik Srbije sastaće se sutra ujutro i sa šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok. Berbok je u martu posetila Beograd, kada se sastala sa Vučićem i pozvala Srbiju da se priključi sankcijama protiv Rusije.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Damir

04.05.2022 17:40

Srpski rusofili polako primete da Rusija nama nikad nije pomogla oko ničega. Ali ništa nije uradila Srbiji da nam bude bolje. Jednu Rublju nije ulagala u Srbiji a USA i EU 17 Miliardi eura. A neki još laju prema Rusiji. Mislim stvarnooo!!!

Srbija