Politika

Drašković: Sankcije nisu protiv Rusije već protiv Kremlja

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2022

-

15:40

Drašković: Sankcije nisu protiv Rusije već protiv Kremlja
Vuk Drašković - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković naglasio je da se pritisci koji se tiču uvođenja sankcija ne odnose na Rusiju, već na vlast u Kremlju i izrazio očekivanje da bi pobuna ruskog naroda, koja, kako kaže, tinja, mogla da bude odlučujuća i spas ne samo za Ukrajinu, već i za Rusiju i ceo svet od sve bliže nukelarne katastrofe.

"Te sankcije o kojima se priča, nisu protiv ruskog naroda već protiv režima koji vrši najveći zločin i protiv Rusije, ruskog naroda, nad njegovom velikom kulturom", rekao je Drašković za Tanjug.

Drašković navodi da sankcije - "nekoliko gajbi jabuka, koje bi Srbija uvela Rusiji ne mogu imati nikakvog efekta na vlast".

"To treba da bude poruka osude, poruka solidarnosti sa napadnutim Ukrajincima i ruskim narodom na kojim se vrši zločin", rekao je Drašković i naveo da ga brinu druge sankcije koje moraju biti uklonjene ako Srbija, kaže, misli da živi i da ima budućnost.

Na pitanje da li će pritisci na Srbiju rasti, ponavlja da priču o sankcijama, ne doživljava kao pritiske.

"Imam drugu vrstu pritisaka pred očima, a to je pritisak od sankcija koje je Srbiji dugo vremena uvela ''kagebeovska pamet''. Kada bi uklionli KGB, tu Udbu, antizapadnu, antidemokratsku, anticivilizacijsku, zločinačku, kada bismo uklonili njene vladike, pisce, akademike, komentatore, obožavatelje, trovače naroda koji menjaju genetiku srpskog naroda, moralnog naroda, nikakvih pritisaka ne bi bilo", naveo je Drašković.

Euronews/Printscreen

 

"Kakvih pritisaka, da se opredeli - za šta, da podrži ubistvo Ukrajine, nesreću i navjeće poniženje, zločin nad Rusijom - to ne podržava", rekao je Drašković i dodao da mora da ponovi reči Andreja Kozirjeva, ministra spoljnih poslova u vreme predsednika Borisa Jeljcina - svaki prijatelj Rusije u Rusiji i svetu danas mora biti protiv "Putinovog režima".

Prema njegovim rečima, u toj ruskoj pobuni koja tinja i narasta najveća je nada.

Drašković je dodao da vlast u Kijevu čine pripadnici KGB-a, siloviti fanatici antizapadni koji propovedaju da su Rusi narod Džingiskanove krvi, da je Rusiji put i budućnost na istoku, što dalje od zapada i Evrope.

"Ta pobuna ruskog naroda, nadam se da će na kraju odlučiti i spasiti i Ukrajinu i Rusiju i svet od sve biliže nukelne katastrofe", naveo je Drašković.

Podseća na upozorenja nobelovca za mir Dmitrija Muratova koji je i glavni urednik Nove gazete da se rusko stanovništvo i mediji pripremaju za nuklearni rat.

"Na ruskoj državnoj televiziji čuju se nešto što je bilo nezamislivo i u najcrnjoj mašti - urednica kaže ''DA'' nuklearni rat, apokalipsa i mi ćemo nestati, ali ćemo ići u raj, a oni u pakao", naveo je Drašković i upozorio da se to izgovara u državi najvećih umova, književnika koji su bili ponos sveta. 

Komentari (0)

Srbija