Politika

Suspendovana sutkinja Ljiljana Stevanović ponovo na poslu u sudu u Kosovskoj Mitrovici

Komentari

Autor: Kossev

10/05/2022

-

22:40

Suspendovana sutkinja Ljiljana Stevanović ponovo na poslu u sudu u Kosovskoj Mitrovici
Suspendovana sutkinja Ljiljana Stevanović ponovo na poslu u sudu u Kosovskoj Mitrovici - Copyright Prinstscreen YouTube/Radio Kontakt Plus

veličina teksta

Aa Aa

Posle suspenzije koja joj je izrečena pre skoro dva meseca, predsednica Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljana Stevanović ovog utorka se vratila na posao kao rukovodilac ove institucije, prenosi Kossev.

Klan Kosova saznaje da Stevanović za to vreme nije podnela ostavku na funkciju sudije, već je danas okončana disciplinska mera suspenzije koju joj je odredio Sudski savet Kosova.

Ljiljana Stevanović suspendovana je sa posla 24. marta ove godine nakon što je prisustvovala sednici Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije koju je sazvao predsednik Aleksandar Vučić, u ponedeljak, 22. marta u Beogradu.

Povratak Stevanović za Klan je potvrdio predsedavajući Sudskog saveta Kosova, Aljbert Zogaj, koji je nagovestio da je predsednica Osnovnog suda u Mitrovici postigla dogovor sa istražnim većem.

Sudija je priznala delo, odnosno učešće na sastanku sazvanom u Beogradu, a veće joj je izreklo jednu drugu disciplinsku meru. Koja je kazna izrečena, on nije saopštio, jer je slučaj još u toku.

Sudski savet Kosova istražuje još dve mitrovičke sudije koje su takođe učestvovale - Dragicu Jakovljević i Lidiju Vučurović, u skladu sa zakonskim odredbama o disciplinskoj odgovornosti, ali ni o njima još nije doneta odluka.

Klan Kosova je preneo da su sudije, kao predstavnici institucija, viđene na sastanku na kojem su razgovarali o srpskim parlamentarnim i predsedničkim izborima održanim 3. aprila, čije održavanje na Kosovu Priština nije dozvolila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija