Politika

Vulin: Evropska unija ne može da sedi na dve stolice - očekuje usklađivanje spoljne politike, a podržava Prištinu

Komentari

Autor: FoNet

14/05/2022

-

18:34

Vulin: Evropska unija ne može da sedi na dve stolice - očekuje usklađivanje spoljne politike, a podržava Prištinu
Vulin: Evropska unija ne može da sedi na dve stolice - očekuje usklađivanje spoljne politike, a podržava Prištinu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Evropska unija ne može da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a u isto vreme da podržava Prištinu da bude član Saveta Evrope.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pažljivo prati izjave evropskih zvaničnika, a posebno predstavnika Vlade Savezne Republike Nemačke, i zato ga molim da ne pokušava da nađe opravdanje za nediplomatski stav nemačkog izaslanika za Zapadni Balkan Manuela Saracina", naveo je Vulin u pisanoj izjavi koju prenosi MUP.

On je istakao da je izjavljivati u Prištini da takozvano Kosovo treba da bude član Saveta Evrope, a u Beogradu pričati o evropskoj perspektivi Srbije licemerno koliko i uvredljivo.

Vulin je istakao da ne treba da čekamo još 20 godina da bismo znali da nas Evropska unija neće, a da će za Albance biti odvojeno posebno mesto, bez obzira koliko puta su pogazili reč i odbili da sprovedu dogovoreno.

Prema njegovim rečima, u Savetu Evrope nema mesta i za državu Srbiju i za teritoriju Kosovo i Metohija, pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija.

"Često iz Evropske unije stignu upozorenja da Srbija ne može da sedi na dve stolice, a neka svoju mudrost sada isprobaju na sebi, jer ne može Evropska unija da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a u isto vreme da podržava Prištinu da bude član Saveta Evrope", kazao je Vulin.

On je Evropskoj uniji poručio da se opredeli, jer od njenog opredeljenja zavise mnoge naše odluke. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija