Politika

Putin: Moskva će preduzeti mere kao odgovor na širenje vojne infrastrukture NATO

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2022

-

16:44

Putin: Moskva će preduzeti mere kao odgovor na širenje vojne infrastrukture NATO
Vladimir Putin - Copyright Tanjug/AP/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Moskva će preduzeti mere kao odgovor na širenje vojne infrastrukture NATO na teritoriju Finske i Švedske, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Širenje vojne infrastrukture na tu teritoriju (Finske i Švedske) nesumnjivo će pokrenuti našu kontrareakciju", rekao je Putin na samitu država članica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) u Kremlju, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, reakcija će zavisiti od prirode pretnji.

"Pored ove beskrajne ekspanzionisticke politike, Severnoatlantska alijansa, takođe, izlazi iz okvira svoje geografske odrednice, van okvira evroatlantskog regiona i nastoji da se sve aktivnije uključi u međunarodna pitanja i kontroliše međunarodnu situaciju sa stanovišta bezbednosti i utiče na njih u drugim regionima sveta i to ne na najbolji način", naglasio je ruski lider.

On je naveo da će to nesumnjivo zahtevati dodatnu pažnju Rusije.

Širenje NATO na Finsku i Švedsku ne predstavlja direktnu pretnju za Moskvu, jer Rusija nema problema sa tim zemljama, istakao je Putin.

"Što se tiče proširenja (NATO), posebno prijemom novih članica, Finske i Švedske, Rusija nema problema sa tim državama", kazao je Putin.

Zato ekspanzija NATO prijemom te dve zemlje ne stvara neposrednu opasnost za Rusiju, precizirao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija