Politika

Petković u Orahovcu: Srbija će nastaviti da pomaže svoj narod na KiM

Komentari

Autor: Anđelka Ćup

23/05/2022

-

16:42

Petković u Orahovcu: Srbija će nastaviti da pomaže svoj narod na KiM
Petković u Orahovcu: Srbija će nastaviti da pomaže svoj narod na KiM - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Tokom prvog dana posete Metohiji, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je u Orahovcu da se država Srbija bori da srpski narod ostane i opstane u Metohiji, ali da bi srpske sredine ekonomski jačale, potreban je mir i istorijsko pomirenje sa Albancima.

Petković je višečlanoj porodici Šarić iz Orahovca uručio opremu za pokretanje mini fabrike za proizvodnju vina, a prilikom posete Velikoj Hoči, posle polaganja cveća na spomenik stradalim Srbima iz tog kraja, uručio je opremu za stomatološku ordinaciju i sanitetsko vozilo ambulanti u tom metohijskom selu. Direktor Kancelarije za KiM je metohijskim Srbima uručio i pozdrave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. 

"Predsednik Vućić se iskreno i snažno bori za bolji život Srba na Kosovu i Metohiji, iskreno i snažno se bori za ostanak i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, da kompromisnim rešenjem dođe do trajnog pomirenja između srpskog i albanskog naroda, jer vi koji ovde živite u multietničkoj sredini dobro znate kroz šta prolazite i da upravo jedino mir i ono što je preko potrebno, bezbednost, da bi mogli da govorimo o budućnosti, da vaša deca, kao i sva druga ovde, naša deca, mogu normalno da stasavaju, da idu u škole, da jednostavno mogu da se osećaju svoj na svome, jer mi smo tu od vekova i nema nikakvog razloga da odemo sa ovih prostora, već treba da učvrstimo svoje postojanje ovde i u Orahovcu i Velikoj Hoči", naglasio je Petković.

Posle posete Dečanskoj vinici u Velikoj Hoči, Petar Petković je obišao selo Novake u opštini Prizren.

U vreme posete delegacije Kancelarije za KiM, u drugom delu Metohije, u selu Osojane kod Istoka, nekoliko porodica, nezadovoljni svojim socijalnim statusom i načinom zapošljavanja, započeli su proteste.

Tim povodom, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je rekao da će njegovi saradnici razgovarati sa nezadovoljnim meštanima, da je svestan da ljudi teško žive, ali i da Republika Srbija pomaže koliko može, a da se zapošljavanje vrši po prioritetima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija