Politika

Gradska Skupština 20. juna o izboru gradonačelnika, Predsedništvo SNS sutra odlučuje o kandidatu

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

15/06/2022

-

15:28

Gradska Skupština 20. juna o izboru gradonačelnika, Predsedništvo SNS sutra odlučuje o kandidatu
Gradska Skupština 20. juna o izboru gradonačelnika, Predsedništvo SNS sutra odlučuje o kandidatu - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Sednica Skupštine grada Beograda, na kojoj će biti izabran novi gradonačelnik, biće održana u ponedeljak, 20. juna, saznaje Tanjug.

Prethodno će se, kako je najavljeno u četvrtak 16. juna na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke, biti doneta odluka o kandidatu za gradonačelnika.

Gradski odbor SNS Beograda pre dva dana je jednoglasno odlučio da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", Aleksandra Šapića.

Da će konačna odluka o tome biti doneta na sednici Predsedništva rekao je i predsednik stranke Aleksandar Vučić.

"Ne znam, videćemo, biće i sednica Predsedništva", odgovorio je Vučić na pitanje o kandidatu za gradonačelnika Beograda.

Podsetimo, konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda održana je u subotu 11. juna, poslednjeg dana zakonskog roka. Za predsednika gradske Skupštine ponovo je izabran Nikola Nikodijević iz SPS-a, te je potvrđena trenutna vladajuća većina SNS-a i SPS-a.

Upravo je Nikodijević nakon izbora i najava o gradonačelniku rekao da će se gledati da se taj proces što pre završi, nakon odluke SNS-a.

"Rok jeste 30 dana, sve ćemo učiniti mnogo pre, tako da ćemo vrlo brzo imati konstituisane sve ograne vlasti u Beogradu", rekao je Nikodijević.

Na pitanje da li je postignut sporazum o tome ko će biti zamenik gradonačelnika, Nikodijević je rekao da nisu razgovarali o funkcijama, posebno ne po dubini i da je ono što je za sada sigurno da je on predsednik skupštine, a da će Šapić biti graodnačelnik.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija