Politika

Požari na Braču i Hvaru: Više od 80 vatrogasaca na terenu

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2022

-

15:32

Požari na Braču i Hvaru: Više od 80 vatrogasaca na terenu
Požari na Braču i Hvaru: Više od 80 vatrogasaca na terenu - Copyright Printscreen/Facebook/Vatrogasci - 193

veličina teksta

Aa Aa

U naselju Pitve na području Opštine Jelsa na Hvaru danas oko podneva buknuo je požar, a bura rasplamsava vatrenu stihiju koja se širi, navedeno je iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Jelsa.

"Trenutno je dužina požarom zahvaćene površine oko 500 metara, a širina i do 30 metara", rekao je Hini šef DVD-a Jelsa Roman Radonić.

Vatru prema njegovim rečima, širi lagana bura, no stambeni objekti i kuće nisu ugroženi. Požar gasi 30 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila, a u pomoć im je priskocio i kanader.

"Ulažemo napore da zaustavimo požar, ali teško je proceniti kako će se situacija razvijati", rekao je Radonić. Hvar je drugo srednjedalmatinsko ostrvo koje je danas zahvaćen požarom.

Požar na Braču

Oko sat vremena ranije požar je izbio i u Pučišćima na susednom ostrvu Braču. Iako je požar u blizini kuća, stambeni objekti trenutno nisu ugroženi, navedeno je iz Vatrogasnog operativnog centra Brač.

"Na gašenju požara trenutno je angažovano 57 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila, a zatražili smo i pomoć kanadera", rekao je Hini direktor centra Jakov Zlatar.

Zasad nema podataka koliku je površinu zahvatio požar jer se vatra i dalje širi, prenosi index.hr. Požar je buknuo oko 11 časova na brdu iznad Pučišća i mobilisane su vatrogasne snage sa celog ostrva.

Požar gori u blizini kuća, ali Zlatar navodi da stambeni objekti trenutno nisu ugroženi. U Pučišćima je nestalo struje.
 

Komentari (0)

Srbija