Politika

Stano: Glavni pregovarači Beograda i Prištine u Briselu sutra o energetici

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2022

-

18:17

Stano: Glavni pregovarači Beograda i Prištine u Briselu sutra o energetici
Stano: Glavni pregovarači Beograda i Prištine u Briselu sutra o energetici - Copyright Printscreen/EU Debates|eudebates.tv

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak organizovaće sutra u Briselu novu rundu dijaloga na nivou glavnih pregovarača, potvrdio je Tanjugu portparol EU Peter Stano.

"Razgovori će se fokusirati na finalizaciji mape puta koja bi trebalo da olakša primenu dogovora o energetici iz 2013. i 2015. godine. Razgovarće se i o drugim pitanjima, ukljucujući i pripreme za sledeći sastanak dijaloga na visokom političkom nivou", zaključio je Stano.

U diplomastkim izvorima u Briselu kažu da su Beograd i Priština gotovo finalizovali dogovor o primeni sporazuma o energetici, a da su i pregovori o deklaraciji o nestalim licima u završnoj fazi.

Zvaničnici EU najavili su i da pre letenje pauze očekuju da će se u Briselu održati još jedna runda dijalooga Beograda i Prištine na najvišem nivou, gde bi predsednik Srbije Aleksandra Vućić i premijer prvremenih prištinskih institucuja Aljbin Kurti mogli da potvrde eventulani dogovor o energetici i nestalima postignut na nivou glavnih pregovarača.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija