Politika

Sutra se očekuje dozvola za rad Elektrosevera na KiM: Regulatorna kancelarija za energetiku danas razmatra zahtev

Komentari

Autor: Gazeta ekspres / Kosovo onlajn / Tanjug

23/06/2022

-

11:33

Sutra se očekuje dozvola za rad Elektrosevera na KiM: Regulatorna kancelarija za energetiku danas razmatra zahtev
Sutra se očekuje dozvola za rad Elektrosevera na KiM: Regulatorna kancelarija za energetiku danas razmatra zahtev - Copyright Tanjug/Kristina Maslarević

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska Regulatorna kancelarija za energetiku (RUE) održaće danas sednicu na kojoj će razmotriti zahtev za izdavanje dozvole srpskoj kompaniji Elektrosever za snabdevanje električnom energijom srpskih opština na severu KiM, a očekuje se da dozvola bude izdata sutra, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Gazetu ekspres.

Vlasti u Prištini su, kako je navedeno, unapred pristale da srpskoj kompaniji Elektrosever daju dozvolu za rad na severu.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i glavni kosovski pregovarač Besnik Bisljimi potpisali su u utorak dokument o primeni energetskih sporazuma iz 2013. i 2015. godine.

Prema Mapi puta dogovorenoj između Beorgada i Prištine, od ove kompanije se očekuje da potpiše trgovinski sporazum sa Kosovskom kompanijom za distribuciju električne energije na Kosovu (KEDS), preko koje će moći da obavlja usluge distribucije (fakturisanje, naplata, održavanje i prikljucenje novih kupaca) u četiri opštine sa srpskom većinom na severu.

Očekuje se, kako je navedeno, da će se to dogoditi 10 dana nakon izdavanja licence.

"Društvo Elektrosever D.O.O" se za to priprema od decembra 2020. U to vreme ova kompanija je podnela zahtev za dobijanje dozvole Regulatornoj kancelariji za energetiku.

Kompanija je registrovana u kosovskoj Agenciji za registraciju preduzeća od novembra 2018. godine, a njen vlasnik je Vlada Srbije. Prema podacima Agencija za registraciju, javno preduzeće Elektroprivreda Srbije, poseeduje 100 odsto akcija "Društva Elektrosever D.O.O".

Kako se navodi, kao direktor preduzeća, čija je primarna delatnost trgovina elektricnom energijom, upisan je Boban Novaković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija