Politika

Šapić zvanično preuzeo funkciju gradonačelnika Beograda: Nova uprava neće zaustaviti stare projekte

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

29/06/2022

-

11:46

Šapić zvanično preuzeo funkciju gradonačelnika Beograda: Nova uprava neće zaustaviti stare projekte
Zoran Radojičić i Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić danas je u Starom dvoru zvanično preuzeo dužnost od bivšeg gradonačelnika Zorana Radojičića.


Tom prilikom Šapić se pozdravio sa prethodnim gradonačelnikom Zoranom radojičićem kome je zahvalio na radu.

"Ova gradska uprava će se potruditi da sve dobre stvari nastavi, a da pokušamo da promenimo one koje su bile malo manje dobre i da na njih na pozitivan način utičemo", kazao je Šapić novinarima.

On je najavio da će u petak, 1. jula imenovati svoje pomoćnike.

"U redovnim intervalima ćemo da održavamo konferencije gde će mediji biti upoznati sa onim što je urađeno u periodu od desetak dana. Postavljaće se pitanja za bilo koju gradsku temu", rekao je Šapić.

Šapić je kazao da nova uprava neće zaustaviti stare projekte.

"Prioritet javni prevoz, komunalne službe, kao i da se energetski sistem spremi za zimu. Da toplane budu spremne, da budu topli domovi, vrtići, da to funkcioniše besprekorno. To je prioritet – priprema za jesen i za zimu", naveo je on.

Ponovio je da su njegova vrata otvorena za "sve smislene predloge opozicije".

"Svaka stvar koja je sprovodljiva. Nemam problem da pohvalim predloge koji nisu politikanstvo. Gradska vlast može da se odvoji od nacionalne. Prioriteti autobuska stanica koju Beograd nema, kasni 4 godine. BAS nije ispunio uslove ugovora, nisu na parceli izgradili stanicu. Još jedan od bitnih projekata je Bulevar patrijarha Pavla", kazao je Šapić.

Radojičić je poželeo puno sreće novoizabranom gradonačelniku u vođenju Beograda i izrazio uverenje da će kvalitetno obavljati posao, u interesu građana.

"Bilo mi je lepo da ove četiri godine zajedno sa Beograđanima i Beogradom radim na unapređenju i funkcionisanju grada. Jedna od glavnih karakteristika u životu je promenjivost, tako da sam srećan što se završio jedan period u mom životu i da iza ovog perioda sledi novi period, bilo kao lekara ili na drugoj poziciji", kazao je Radojičić.

Na pitanje da li sebe vidi u politici, Radojičić je rekao da ne možete da uđete u politiku tek tako i izađete.

"Razmišljam u ovo vreme koji su moji ideali kao lekara, gradonačelnika, mislim da mogu da dam doprinos da svi živimo bolje u različitim oblastima. Naravno, važnije je od toga da li zajednica misli da ja mogu da dam doprinos. Od toga sve zavisi", zaključio je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija