Politika

Stefanović: Tužilaštvo ispituje zakonitost rada Milenkovića

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2022

-

09:09

Stefanović: Tužilaštvo ispituje zakonitost rada Milenkovića
Nebojša Stefanović - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu zainteresovano je za zakonitost rada načelnika IV odeljenja UKP-a Slobodana Milenkovića, zbog čega svaka indicija o nezakonitosti njegovog rada mora biti proverena, izjavio je viši javni tužilac Nenad Stefanović.

On je u intervjuu za Blic rekao da se provere, koje se vrše u vezi sa postupanjem Milenkovića, ne zasnivaju samo na navodima pojedinih medija i bivših visokih funkcionera MUP-a, već i na konkretnim činjenicama koje su vrlo indikativne i zahtevaju detaljno utvrđivanje svih relevantnih okolnosti.

"Zamena teza koja se vrši skretanjem pažnje javnosti na slučaj 'Jovanjica' deo je taktike, možda ne toliko samog Milenkovića, koliko pojedinaca i pojedinih medija, u cilju da se umanji značaj postupanja javnog tužilaštva i da se unapred diskredituju njegove odluke", naveo je Stefanović.

Istakao je da je jasno da Više javno tužilaštvo ne istražuje "Jovanjicu" niti ugroženost Milenkovićeve bezbednosti, dodajući da su sve okolnosti u vezi sa predmetom "Jovanjica" , pa i najavljeno svedočenje Milenkovića, u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal koje vodi postupke u vezi sa tim predmetom.

Stefanović je dodao da se provere za koje je nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu tiču konkretnih činjenica, koje su Milenkoviću delom predočene tokom razgovora, u svojstvu građanina, ali na koje se nije izjasnio, navodeći da mu je za to neophodno odobrenje nadređenih u MUP-u.

Viši javni tužilac je naveo je da je po prijemu odluke ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kojom je Milenković oslobođen čuvanja tajnosti podataka za potrebe davanja iskaza razgovor sa njim ponovo zakazan za 19. jul.

Stefanović je naglasio da se provere nastavljaju, uz uvažavanje pretpostavke nevinosti.

"U svemu će biti postupano u skladu sa zakonom, a epilog će biti poznat nakon što se iz prikupljenih dokaza i informacija utvrdi da li ima ili nema osnova sumnje za Milenkovićevu krivičnu odgovornost", rekao je Nenad Stefanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija