Politika

Dačić: Vučić danas sa vanparlamentarnim strankama o KiM

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2021

-

12:21

Dačić: Vučić danas sa vanparlamentarnim strankama o KiM
Ivica Dačić - Copyright Tanjug AP/Federation council of the Federal assembly of the Russian Federation/Vladislav Tarasov

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će predsednik Republike Aleksandar Vučić, danas u 16 časova, predstaviti izveštaj o KiM predstavnicima vanparlamentarnih stranaka, koje učestvuju u međustranačkom dijalogu bez stranaca.

Dačić je u izjavi Tanjugu ocenio da je reč o doprinosu sveokupnom državnom jedinstvu.

“U sklopu priprema za sutrašnju sednicu Narodne skupštine, koja će na dnevnom redu imati izveštaj o toku dijaloga sa Prištinom i uopšte stanju na KiM, gde će se Vučić obratiti poslanicima, dogovorili smo se da se Vučić danas obrati i predstavnicima vanparlamentarnih stranaka”, rekao je Dačić Tanjugu.

Kako ističe, državno jedinstvo je veoma važno za političku stabilnost, naročito u trenucima kada se vrše veliki pristici na Srbiju.

“Smatramo da je veoma korisno, kako je i sam predsednik o tome govorio, ali kako su govorili i predstavnici tih stranaka, da o ovim najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima postoji državno jedinstvo, u trenucima kada se vrše veliki pritisci na našu zemlju da odustanu od zaštite nacionalnih i državnih interesa”, podvukao je Dačić.

Radnu grupu pored predstavnika vladajuće koalicije SNS i SPS, čine i Srpski pokret Dveri, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka, Srpska stranka Zavetnici, Dosta je bilo, POKS i Zdrava Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija