Politika

Šapić: Prihvaćen raskid ugovora, završićemo gradnju nove autobuske stanice za nekoliko meseci

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2022

-

19:55

Šapić: Prihvaćen raskid ugovora, završićemo gradnju nove autobuske stanice za nekoliko meseci
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska autobuska stanica prihvatila je sporazumni raskid ugovora, mi ćemo da je preuzmemo i završićemo je za nekoliko meseci, jer mislimo da je to interes svih Beograđana, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je precizirao da prihvatanje sporazumnog raskida ugovora znači da će Grad isplatiti sav novac koji su uložili u protekle četiri i po godine, iako i njihovom krivicom stanica nije završena, pošto je Grad dao zemlju i uradio pristupne saobraćajnice.

"To ćemo uraditi jer je reč o 700 zaposlenih o kojima njihovo rukovodstvo treba da vodi računa. Ja tim zaposlenima, koji su me napali kada sam rekao da će se taj ugovor raskinuti, kažem da razmisle ko su njihovi rukovodioci, kako vode firmu i zašto su došli u situaciju da posle četiri i po godine nisu u stanju da urade nešto za šta im je dat novac", rekao je Šapić gostujući na televiziji B92.

On je istakao da će Grad završiti Beogradsku autobusku stanicu za par meseci i naći će operatera koji će njom da rukovodi, prenosi Beoinfo.

U javnim preduzećima je bilo loših procena i neodgovornog ponašanja 

Šapić je rekao i da je preuzeo funkciju gradonačelnika u veoma teškom trenutku, jer je pitanje energenata sada najvažnije za sve države u svetu te da je priprema za zimu prioritet svih prioriteta.

"Mi moramo da radimo rebalans budžeta u avgustu jer sve što je planirano prošle godine danas višestruko skuplje. Izaći ćemo u septembru sa planom stabilizacije čitavog gradskog sistema, sada radimo skrining svih javnih preduzeća jer je bilo i loših procena i neodgovornog ponašanja", rekao je prvi čovek Beograda.

Dodao je da ima stvari od kojih se neće odustati kao što su metro, izgradnja velikih bulevara, saobraćajnica, kanalizacije, prečišćivača otpadnih voda, mostova.

Od nekih će se stvar odustati, jer su, kaže, nekorisni u ovom trenutku.

"Ja doživljavam Beograd kao svoju kuću, tako sam doživljavao i Novi Beograd. I tako ću voditi Beograd jer ono što je vaše to čuvate i vodite računa da ostavite u nasleđe u boljem stanju nego što ste ga zatekli", rekao je Šapić i najavio za jesen uvođenje jedinstvenog broja na koji će građani moći da se javljaju i dobiju sve informacije koje ih interesuju.

Garantujem Beograđanima da se rekonstruisane ulice više neće ponovo dizati 

Ideja mu je, kaže, i da napravi sistem gradskih kuća, po jednu za svaku opštinu, gde će Beograđani moći da dođu i vide koje sve benefite im je Grad obezbedio.


"Kroz beogradsku karticu oni će moći da dobijaju besplatne bazene, kurseve jezika, škole plivanja i to će za jednu prosečnu porodicu biti velika ušteda, moći će godišnje da uštede više hiljada evra", najavio je gradonačelnik.

Kazao je i da je povodom nedavne havarije sa vodovodnim cevima pozvao na odgovornost ljude u komunalnim preduzećima koji nisu uradili kompletnu rekonstrukciju ulica, dodajući da je naložio izvođačima i svim komunalnim preduzećima da kada se bude radila bilo koja ulica u Beogradu dođu i pogledaju sve od vodovodnih i kanalizacionih instalacija do električnih kablova i kao dokaz prilože da li je potrebno nešto uraditi, a kako bi se kasnije znalo ko je odgovoran za sve što nije urađeno ukoliko ponovo dođe do havarije.

"Garantujem Beograđanima da se rekonstruisane ulice više neće ponovo dizati i da ćemo izvući pouke, loše stvari ćemo popraviti, a dobre nastaviti da sprovodimo", poručio je Šapić.

Poručio je i da će Grad učiniti sve da javni prevoz bude funkcionalniji, a autobusi noviji. Podići će se kvalitet javnog prevoza što znači da će svaki autobus imati klimu, grejanje i biti čist.

Gradonačelnik je rekao da je Beograd danas sasvim drugačiji grad nego pre osam godina i da je postao prava evropska metropola.

"Beograd je ozbiljna turistička destinacija, ima mnogo potencijala i na tome ćemo nastaviti da radimo i unapređujemo", zaključio je gradonačelnik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija