Politika

Šapić: Beograd neće uvoditi vanrednu situaciju zbog vrućina ako ne bude neophodno

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2022

-

12:29

Šapić: Beograd neće uvoditi vanrednu situaciju zbog vrućina ako ne bude neophodno
Šapić: Beograd neće uvoditi vanrednu situaciju zbog vrućina ako ne bude neophodno - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Grad Beograd neće uvoditi vanrednu situaciju ukoliko to ne bude neophodno, ali će uraditi sve da olakša građanima i radnicima gradskih preduzeća, kako bi lakše prebrodili toplotni talas, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Gradonačelnik je rekao da će gradska vlast morati da kalkuliše sa stvarima sa kojima decenijama možda niko nije morao da se bavi, a to su nabavka energenata, da li će biti autobusa i da li će komunalne službe raditi, i slični problemi koji mogu biti rezultat enormne ekonomske krize.

Prema njegovim rečima, od septembra počinje komplikovan proces rehabilitacije i dovođenja u red javnog prevoza koji je "rak rana" grada jer četvrtina budžeta odlazi na subvencije.

Svi autobusi, GSP-ovi ili privatni, treba da imaju klimu koja mora da radi, ali nije tako, naveo je Šapić i dodao da je inspekcija do sada izrekla 70-80 kazni.

Građani prve rezultate mogu da očekuju na proleće, ali se, naglasio do njih teško može doći ako prevoz plaća 20 odsto ljudi, kao sada.

Građani, naglašava ne treba da birnu zbog zime. Dodaje da će građanima uskoro predstaviti plan stabilizacije Beograda zbog novonastalih okolnosti, da će sva komunalna preduzeća biće spremna za zimu i domovi, škole i vrtići topli, javni prevoz će funkcionisati, biće dizela i nafte.

Sada spremamo skladišta za to, kao i za mazut ukoliko bude bilo problema sa gasom, radimo i remont trafoa.

Govoreći o zabrani posete predsednika Aleksandra Vučića Jasenovcu, naveo je da se nada da se to više nikada neće desiti.

Podsetio je da je tog dana bio u Sokocu, opštini u Istočnom Sarajevu, odakle je hteo da pošalje poruku mira.

"Bilo mi je važno da to bude moja prva zvanična poseta kao gradonačelnika Beograda, da pokažem da postoji i druga strana, da naše majke i danas plaču, da je rat veliko zlo. Otišao sam tamo jer je na tom mestu stradalo nekoliko hiljada Srba i to baš u danu kada je predsednik Srbije to isto želeo da uradi u Jasenovcu, mestu najvećeg stradanja našeg naroda u istoriji", naveo je on.

Dodao je da ga je ta vest dodatno pogodila jer je u tom trenuktu bio u specifičnom emocionalnom stanju, okružen porodicama palih boraca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija