Politika

Vučević: Na protestu su učestvovali politički aktivisti da bi napravili incident

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2022

-

13:32

Vučević: Na protestu su učestvovali politički aktivisti da bi napravili incident
Vučević: Na protestu su učestvovali politički aktivisti da bi napravili incident - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Ljudi koji su protestovali u Novom Sadu su politički aktivisti koji su došli da naprave incident, poručio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Nije nikakav narod izašao na ulicu, izašla je jedna grupa političkih aktivista koji se sele iz grada u grad kao putujući cirkus po potrebi, u zavisnosti gde je neka politička tema, pa su tako videli priliku da naprave cirkus u vezi sa Skupštinom grada na kojoj se odlučivalo o nečemu što je potpuno redovno", rekao je Vučević za TV Pink govoreći o protestu koji je u četvrtak održan u Novom Sadu, protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana tog grada do 2030. godine.

On je naveo da je taj plan strateški dokument, koji nije tajni, te da predviđa strateške smernice kako će se grad razvijati u narednim decenijama.

"Govorimo o tome da su sve stranke učestvovale na protestu, i Ðlasova, Jeremićeva, Demokratska stranka, čak su i Dveri pozvale na protest i 15 kvazi ekoloških nevladinih organizacija", rekao je Vučević i dodao da su oni politički aktivisti, koji su "došli da naprave incident".

Vučević kaže da su oni protiv mostova i gradnje, te da neće da pričaju o urbanističkom planu.

"Policija je bila izložena nasilju, otimali su štitove policajcima, znate šta znači simbolički kada se otme štit policajcu, to je napad na državu", poručio je Vučević.

Grupa građana i aktivista u Novom Sadu mesecima su se protivili usvajanju tog urbanističckog plana, jer smatraju da je napravljen po meri investitora i da vodi uništavanju grada.

Komentari (0)

Srbija