Politika

KFOR: Pratimo situaciju, spremni smo da reagujemo u skladu s mandatom ako stabilnost bude ugrožena

Komentari

Autor: euronews Srbija

31/07/2022

-

23:25

KFOR: Pratimo situaciju, spremni smo da reagujemo u skladu s mandatom ako stabilnost bude ugrožena
KFOR: Pratimo situaciju, spremni smo da reagujemo u skladu s mandatom ako stabilnost bude ugrožena - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Ukupna bezbednosna situacija u severnim opštinama na Kosovu je napeta, saopštio je KFOR. "Misija KFOR-a pažljivo prati situaciju i spremna je da interveniše ukoliko stabilnost bude ugrožena, u skladu sa svojim mandatom koji proizilazi iz Rezolucije SB UN 1244", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je misija KFOR-a fokusirana na dnevnu implementaciju svog mandata kako bi osigurala bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu. Navodi se i da je komandant KFOR-a u kontaktu sa svim sagovornicima, uključujući i predstavnike kosovskih bezbednosnih organizacija i načelnika odbrane Srbije.

"Takođe, NATO nastavlja da poptuno podržava proces normalizacije odnosa između Prištine i Beograda kroz dijalog pod pokroviteljstvom EU i poziva sve strane da nastave pregovore. Važno je da se to nastavi. To je ključno za regionalni mir i bezbednost", navedeno je u saopštenju KFOR-a.

Zaključuje se da će KFOR primeniti kakve god mere budu potrebne da bi se očuvalo bezbedno okruženje na Kosovu u svim vremenima, u skladu sa mandatom koji je dobio od UN. 

 

Komentari (0)

Srbija