Politika

Petković u odgovoru nemačkom ambasadoru: Zar su kršenje sporazuma i Kurtijevo nasilje legitimni?

Komentari

Autor: Tanjug

04/08/2022

-

13:30

Petković u odgovoru nemačkom ambasadoru: Zar su kršenje sporazuma i Kurtijevo nasilje legitimni?
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upitao je danas nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea zašto Nemačka nije učinila ništa povodom Zajednice srpskih opština i poručio mu da pre bilo kakvih jednostranih interpretacija, pažljivo pročita prethodne sporazume.

Petković je na taj način reagovao na Rodeovu objavu na Tviteru u kojoj navodi da je u razgovoru sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani istakao da su odluke Prištine o registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima legitimne i potpuno u skladu sa Briselskim sporazumima.

"Predstavnik Nemačke u Prištini ne govori istinu! Kako to da su kršenje sporazuma i nasilni potezi Aljbina Kurtija legitimni? Kako je ukidanje neutralnog statusa KS tablica od strane Prištine legitimno? Kako to da nemački diplomata u Prištini ćuti o tome?", naveo je Petković na Tviteru.

Uz to je upitao kako to da je legitimno konfiskovati lična dokumenta Srba na KiM.

"Gde to piše? Šta je bilo sa uspostavljanjem Zajednice srpskih opština koju Srbi čekaju skoro 10 godina i koja je jedina stvar u skladu sa Briselskim sporazumom?", poručio je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija